Nieuws
  Za 26 augustus 2023

Bij de hand, muziektheatervoorstelling over dementie


In het kader van Wereld Alzheimer Dag, speelt Angela de Rooij op donderdag 14 september 2023 de muziektheatervoorstelling “Bij de Hand” in Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill. 

De werkgroep Dementievriendelijk Mill nodigt graag alle mensen uit die in de afgelopen jaren de cursus “Omgaan met Dementie” hebben gevolgd, bedrijven, stichtingen, verenigingen en alle betrokken mantelzorgers, ook professioneel betrokkenen. 

Aanmelden via  i.v.m. de ruimte.

Angela: “Ik schrijf vanuit eigen ervaringen, die verwerk ik in teksten en muziek. Met deze voorstelling hoop ik iedereen die te maken heeft met dementie te steunen. In de voorstelling gaat het over Arie en Rosa. Rosa krijgt de diagnose Alzheimer. Arie blijft op zoek naar de verbinding met Rosa. Als Arie geen gesprek meer kan voeren met Rosa maakt hij op andere manieren contact met haar. Ondanks zijn verdriet geniet Arie van de dingen die er nog wél zijn. Zoals de twinkeling in Rosa’s ogen als hij muziek voor haar maakt. Dan is er eventjes écht contact.” 

In de voorstelling Bij de Hand laat ik een lichtje schijnen over de dementie. Ik laat zien hoe Arie Rosa Bij de Hand neemt. Wat hij mee maakt samen met Rosa. Daarom is de voorstelling niet alleen verdrietig en zwaar. Er mag zeker ook gelachen worden. Met deze voorstelling hoop ik mensen met dementie en de mensen daarom heen te verwarmen en kracht te geven om door te gaan op dit zo moeilijke pad.”

(voorstelling is niet geschikt voor mensen met dementie)

Inloop 19:45 uur Aanvang 20:00