Nieuws
  Do 09 maart 2023

Zaterdagavond 11 maart Andries Tunru en zondagmiddag 12 maart Een mooiere wereld in Theater Myllesweerd


Dit weekend, zaterdagavond 11 maart staat cabaretier Andries Tunru in Theater Myllesweerd in Mill. Hij verloor weliswaar de finale van De Slimste Mens van Snollebollekes, maar won aan populariteit met zijn Tv-optreden en zijn eerste theatershow. Zondagmiddag 12 maart is het in Myllesweerd tijd voor ‘Een mooiere wereld’. Dit is een theaterconcert vol liedjes, verhalen en cabaret, in de geest van de vrijgevochten schrijfster Astrid (Pippi) Lindgren. Reserveer tickets via de agenda op deze website.

 

Andries Tunru, zaterdag 11 maart 20.15 uur

Het is zijn tweede. En wat doet dat met je? Als je eerste al zoveel jubelpers heeft gehad? Als ze je ‘charisma, scherpte en goeie improvisatie’ (Het Parool) al hebben ontdekt? Als iedereen weet dat ze ‘de brutaliteit van Youp van ‘t Hek, de epische kracht van Freek de Jonge en de innemendheid van Herman Finkers’ (Friesch Dagblad) kunnen verwachten?

In Theorie ga je daar dan mee door. Andries Tunru ook. Maar in de praktijk is In Theorie wel weer mooi een sprong verder. Als gediplomeerd psycholoog neemt hij het mens-zijn onder de loep. Duikt hij in zijn en onze binnenwereld. In Theorie is in theorie de stand-upste psycho-analyse ooit. Hij verloor de finale van De Slimste Mens. Wat doet dat met je, achter Snollebollekes tweede zijn? We zien het in zijn tweede.

Van verliefd zijn tot verlegen, van hunnie tot wij: wie weet wat we tegenkomen! In ieder geval de ingrediënten die je van Andries gewend bent: snelle stand-up, vette verhalen en prachtige liedjes.

 

Een mooiere wereld, zondag 12 maart 15.00 uur

Anna Ågren is half-Zweeds, expressief en geëmancipeerd, Roel Dullaart is een goedmoedige Brabander. Ze ontmoetten elkaar op het conservatorium. Het volmaakte geluk komt dichtbij na de geboorte van hun zoontje. Maar met het geluk komen ook de vragen. Zoals: Hoe kunnen we de wereld een beetje mooier maken? 

Te rade bij de vrijgevochten Zweedse schrijfster Astrid Lindgren

Met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar een antwoord. Ze zoeken hun toevlucht bij Astrid Lindgren, de beroemde Zweedse schrijfster van onder meer Pippi Langkous, die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld en zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten. 

Bij haar begint de zoektocht van De Andersons naar dat wat écht waarde heeft, voor hun, voor hun kind, voor iedereen.

De Andersons worden geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk en humoristisch vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Na een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach, brengen ze nu ‘Een mooiere wereld’, met prachtige teksten van de bejubelde en met Griffels bekroonde schrijver Sjoerd Kuyper.

“Zeldzaam mooi is dit, wonderschoon project.” - Frits Spits

“‘Een mooiere wereld' is niet alleen een zoektocht naar een mooiere wereld, het ís een mooiere wereld. Eén waarin je je kunt onderdompelen en waaruit je geïnspireerd en gelouterd weer bovenkomt. Een prachtig en ontroerend avontuur.” - Katinka Polderman 

Check de agenda op deze site voor meer shows en de online verkoop van tickets. Tickets zijn ook af te halen bij de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill.