Nieuws
  Vr 30 december 2022

Een avondje uit: de PopPubQuiz in Myllesweerd in Mill voor herhaling vatbaar!


“Wat is de naam en de titel van deze band? Jullie krijgen alleen het intro te horen” roept de quizleider waarop een muziekintro van ...ja, wat is het ook al weer, door de zaal galmt. "Ik weet het wel, maar ik kan er niet opkomen!" Dus ik wend me naar mijn tafelgenoten. Maar ook zij worstelen met hetzelfde. Hier en daar wordt geneuried. Iemand zingt zelfs al een stukje tekst. "Ja ja, die band, maar hoe heet dit nummer ook alweer?" Driftig wordt er gezocht naar het juiste antwoord.

De PopPubQuiz in Myllesweerd in Mill op woensdag 28 december, met ‘soulful live music’ van de coverband @Crossroads uit Boxmeer was een ontzettend leuke avond uit! En de drummer van de band was de Millse Toon Copier, die het plezier in drummen nog steeds heeft, getuige zijn brede glimlach gedurende de hele avond. Een topdrummer!

Iedereen was welkom in het Cultureel Centrum van Mill tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement. Een quiz voor jong en oud, allemaal aanwezig om zijn of haar muziekkennis te testen en de strijd met elkaar aan te gaan. Ja natuurlijk, ook meedoen voor de hoofdprijs. Er waren immers leuke prijzen te winnen.

Als afsluiting van het jaar begon deze avond voor alle vrijwilligers van Myllesweerd met een overheerlijk buffet, om ze te bedanken voor hun inzet. Bij de quiz waren er tafels voor hen gereserveerd, waaraan in teams van vier personen gestreden werd. Elk team koos een teamnaam in de hoop dat deze na afloop als winnaar genoteerd kon worden. “Normaal zorgen de vrijwilligers, samen met de beheerders, voor onze bezoekers. Nu worden zij een avondje verwend! Dat hebben ze verdiend, want zonder vrijwilligers kan Myllesweerd niet bestaan. We waarderen hun inzet enorm.,” vertelde een bestuurslid.

Het was een gezellige drukte en de sfeer zat er goed in. Om 23.30 uur, na vele breinbrekers, applaudisseerde iedereen luid voor het winnende team. Lof voor de winnaars, want de vragen waren niet gemakkelijk. Jammer, mijn team won niet maar gelukkig stonden we ook niet onderaan de lijst. We wisten dus echt wel iets van muziek! We vonden het een geweldige avond en maakten samen meteen een heel goed voornemen voor het nieuwe jaar: volgend jaar dezelfde tijd, dezelfde plaats dan gaan we er opnieuw voor!

 

Foto Toon Willems - Het team met de naam ZIUQBUPPOP won deze quiz. Vlnr Ton Theunissen, Roy Toonen, Dave en Dennis Driessen.