Nieuws
  Wo 04 mei 2022

Gratis toegankelijk Bevrijdingsconcert donderdag 5 mei in Myllesweerd


Muziekvereniging Amicitia met tal van gastmuzikanten houden een indrukwekkend Bevrijdingsconcert. Dit op donderdagavond 5 mei om 20.00uur in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill. Entree is gratis.

Het was een drukte van jewelste afgelopen donderdagavond in de Dominicanenstraat in Langenboom. Het parkeerterrein nabij het repetitielokaal van Muziekvereniging Amicitia stond boordevol met geparkeerde auto’s. Binnen werd intensief gerepeteerd. Niet alleen door de leden van het Orkest maar ook veel gastmuzikanten waren aanwezig van zusterverenigingen St. Willibrord Mill en Ons Genoegen St. Hubert. Onder leiding van dirigent John Derks werden tal van muzieknummers aandachtig onder de loep genomen. 
Reden van de drukte is het naderende bevrijdingsconcert op donderdagavond 20.00uur in Cultureel Centrum Myllesweerd. Niet alleen 60 muzikanten repeteerden hun partij maar ook zangeres Maike Manon Damen En Toetsenist Twan Terwindt waren aanwezig om zo langzamerhand de puntjes op de “I” te zetten.
Het belooft een indrukwekkend concert te worden met veel afwisselende muziek en niet alleen maar geënt op de typische muziek uit de jaren 40/45. Natuurlijk mag muziek van Glenn Miller, het nummer Land of Hope and Glory, het indrukwekkend concertwerk Pearl Harbour of het overbekende We’ll meet Again bekend geworden door Vera Lyn op 5 Mei gezongen door Maike Manon Damen niet ontbreken. Maike Manon zingt ook het over bekende nummer A Night Like This, een mega hit van Caro Emerald. Tijdens het concert wordt ook benadrukt dat in vrijheid kunnen leven helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend is.  Zelfs nog steeds vandaag de dag in Europa waar Rusland oorlog voert met de Oekraïne en miljoenen inwoners door geweld gevlucht zijn. Of wat verder weg de oorlog in Syrië. Toon Ermers zal tijdens het Concert in twee korte voordrachten aandacht schenken aan het begrip vrijheid.
De entree is gratis maar tijdens het bevrijdingsconcert zal een beroep gedaan worden op de aanwezigen voor een financiële bijdrage voor giro 555 ten bate van de slachtoffers van de verschrikkelijke oorlog in de Oekraïne.