U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Vr 22 augustus 2014

Opening filmseizoen met 2 keer: Mandela - Long walk to freedom


Ook dit seizoen kunt u in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill weer genieten van de meest uiteenlopende films. Dit iedere eerste vrijdagmiddag van de maand met de Matineebios en iedere derde woensdagavond van de maand tijdens het Filmhuis. Voor de opening van dit seizoen, vrijdag 5 september, staat er een bijzondere film op het programma: Mandela - Long walk to Freedom. Omdat deze film veel mensen aan zal spreken is deze die dag 2 keer geprogrammeerd, om 14.00 uur en om 20.00 uur. Zo hebben nog meer bezoekers de kans deze film te bekijken.

De film is gebaseerd op Mandela’s autobiografie ‘Long walk to freedom’ uit 1994. Nelson Mandela stief op 5 december 2013, minder dan een week nadat de film op 29 november de wereldpremière beleefde en veel records brak in Zuid-Afrika. U2 schreef voor deze film het bekende nummer ‘Ordinary love’. De film laat icoon Nelson Mandela (Idris Elba) door de jaren heen zien. Je ziet zijn jeugd in een plattelandsdorp, zijn tienerjaren, 27 jaar gevangenschap en uiteindelijk zijn presidentschap van Zuid-Afrika. Als president maakte Mandela een einde aan de apartheid in zijn land. Een indrukwekkende film van een groot en bijzonder man.

Maar noteer ook alvast in uw agenda de volgende films:
Woensdag 17 september 2014 20.00 uur
Filmhuis - Soof: LADIES NIGHT
Vrijdag 3 oktober 2014 14.00 uur
Matineebios - The Monuments Men
Woensdag 15 oktober 2014 20.00 uur
Filmhuis - Het diner

Kaartjes reserveren?
Kaartjes voor de Matineebios en of het Filmhuis Mill kunt u tot één week voor aanvang reserveren door een mailtje te sturen naar . Gereserveerde kaartjes liggen dan klaar bij de kassa, waar u op de avond of middag zelf ook a 5,00 euro losse kaartjes kunt kopen. Daarnaast beschikt het Filmhuis over speciale strippenkaarten. Deze kosten 22,50 euro waarmee u 5 keer de Matineebios of het Filmhuis kunt bezoeken. Uiteraard krijgt u ook dit seizoen bij elke voorstelling weer een gratis drankje aangeboden.

Meer informatie? Dan kunt u tijdens openingstijden terecht bij de balie van Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Telefonisch kan dat op tel. 0485-454366.