Nieuws
  Do 13 februari 2020

Dit weekend weer 3 dagen volop carnaval, muziek en optredens in Myllesweerd


Stichting Carnaval Mill organiseert op vrijdagavond 14 februari weer de Regionale Pronkzitting. Een avond speciaal voor iedereen met een verstandelijke beperking uit de gemeente Mill en Sint Hubert en omgeving. Het programma start om 19.00 uur in de theaterzaal van Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill en de toegang bedraagt 3,- euro.
Programma
Op het programma ook dit keer weer veel optredens vanuit de doelgroep zelf en enkele optredens uit de Millse zittingen plus het Blèrlied van het Pretpakket. Maar de avond start traditioneel met de verschijning van een eigen prinsenpaar. Dit seizoen komt dit uit vrijetijdsclub Yahoe, maar wie het zijn dat blijft een verrassing tot vrijdagavond 14 februari. De presentatie zullen John Peterse, Jeroen v.d. Heuvel en Marinus Verweijen verzorgen. Muzikale omlijsting is net als vorig jaar in handen van DJ Jack. Het programma duurt tot ongeveer 23.00 uur.
Jeugdzitting
Aanstaande zaterdagavond (15 februari) om 19.00 uur en zondagmiddag (16 februari) om 14.00 uur wordt in de theaterzaal van Myllesweerd in Mill de jeugd- en jongerenpronkzitting gehouden. Na de jeugdzitting op zondag is er tevens de receptie voor de jeugdheersers van de Foekepot. Op het programma veel dans, muziek en entertainment voor en door de jeugd uit Mill. Ook zal de Mekkerbende hun Mekkerlied 2020 zingen.
Kaartverkoop
Na de kaartverkoop van afgelopen woensdag zijn er voor zowel zaterdagavond als zondagmiddag nog een aantal tickets verkrijgbaar. Deze zijn voor aanvang van de jeugdzitting aan de deur verkrijgbaar. Voor kinderen kost een kaartje 3,50 euro en bezoekers van 17 jaar en ouder betalen 5,- euro.
Receptie
Op zondag 16 februari is het (na de jeugdzitting in Myllesweerd) om 18.11 uur tijd voor de receptie van de jeugdheersers van ’t Gèrmelaand. Op 22 november verschenen jeugdprinses Evy (Beerendonk) en narrin Jenna (Olivier) als nieuwe heersers over de Foekepot. Iedereen kan deze 2 enthousiaste jeugdheersers komen feliciteren. De toegang bij deze receptie is uiteraard helemaal gratis. De receptie start om 18.11 uur en duurt tot 20.00 uur.
Meer
Meer weten over alle activiteiten rond carnaval in Mill? Like dan de Facebookpagina van SCM ’t Gèrmelaand en zie www.germelaand.nl
Foto Kira Dekkers