U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Ma 17 maart 2014

Down's Upside krijgt vervolg met (allerlaatste voorstelling!) Wa'sKracht


Theater Kleinkunst van Dichterbij speelt op vrijdagavond 4 april de voorstelling 'Wa'sKracht' in theater Myllesweerd. In het theaterprogramma Wa’sKracht wordt de bezoeker geconfronteerd met alledaagse situaties in het leven van mensen met een verstandelijke beperking, gezien vanuit hun perspectief. De projectgroep, bestaande uit Dorine Venhuizen, Jolanda Hermans, Henk Ermers en Ineke Bekkers, vertelt over deze voorstelling:

"Deze voorstelling met vrolijke en stemmige muziek, zang, een podium met slechts enkele rekwisieten en achttien enthousiaste acteurs heeft een duidelijke boodschap. Het is grappig, het is stoer, soms ontroerend en (letterlijk) een beetje ingewikkeld. Wa’sKracht moet je zien en voelen”, aldus Henk Ermers. Hij was in juni 2013 de initiatiefnemer van Down’s Upside in Mill. Het doel van deze maand vol activiteiten, waarvan iedereen zich ongetwijfeld de enorm grote foto’s herinnert op het plein tussen Myllesweerd en de kerk, was aandacht vragen voor onze medeburgers met een beperking. Een beperking in de brede zin van het woord.

“Ondanks veel inspanning van de projectgroep die deze maand organiseerde, lukte het niet om deze voorstelling naar Mill te halen. Hun tour was toen in volle gang en volgeboekt”, aldus Jolanda Hermans. “Het is een optreden voor iedereen met en zonder beperking. Wij gaan dan ook voor een vol Myllesweerd”, vult Ineke Bekkers aan.

“Bij de afronding van het project Down’s Upside in Mill was het voor iedereen duidelijk dat het met deze maand  niet mocht stoppen. Er zijn dan ook wat contacten en acties uitgezet die dit jaar nog een vervolg moeten krijgen”, vervolgt Henk Ermers. “Wa’sKracht” was een van onze grote doelen: die voorstelling moest iedereen nog kunnen zien. In Mill vindt dan ook hun allerlaatste optreden plaats. Een bijzonder moment.

“Wa’sKracht? Dat wil je weten, dat wil je meemaken, daar wil je bijzijn”, leest Henk hardop vanuit de flyer. “Zegt dit niet genoeg?”

Info en kaartjes:

Kaartjes zijn vanaf vrijdag 14 maart te koop bij Myllesweerd. Ook kunt u voor kaartjes mailen naar Dorine Venhuizen: dorine1@planet.nl, Jolanda Hermans: secretaris@myllesweerd.nl, Ineke Bekkers: ineke.bekkers@myllesweerd.nl of Henk Ermers: henkermers@hetnet.nl.

Aanvang: 19.30 u. Zaal open: 19.00 u.

Toegangskaartjes kosten 10 euro inclusief consumptie, boekenlegger en flyer.

Kijk voor meer informatie op:

www.facebook.com/theaterkleinkunst

www.theaterkleinkunst.nl

www.dichterbij.nl/empowerment

 

Waskracht