U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Wo 30 oktober 2019

Aanstaande maandag theatershow rond dementie in Myllesweerd - Ons kan niets gebeuren


Maandagavond 4 november staat er een bijzondere theatershow op het programma van theater Myllesweerd. Ons kan niets gebeuren is een voorstelling over wat dementie te weeg kan brengen.

Een op de vijf mensen zal een vorm van dementie krijgen. Ondanks de veelheid aan informatie, boeken en films wordt men toch nog vaak overvallen door de problematiek en de consequenties van deze ziekte en hoe daarmee om te gaan. Menselijk contact is van levensbelang, maar als de contactsleutel kwijt is? Als de logica verdwijnt en de woorden hun inhoud verliezen, als de 'gesprekspartner' lijkt te verdwijnen; dan wordt het zoeken. Dat kan hopeloos lijken. Betutteling, onbegrip, wanhoop en zelfs boosheid liggen op de loer. Een moeizaam en vaak eenzaam pad.

Maandag 4 november, 19.30 uur, biedt Pantein deze voorstelling aan, in samenwerking met Myllesweerd in Mill, voor medewerkers, mantelzorgers, vrijwilligers en andere belangstellenden. Reserveer deze avond om getuige te zijn van een onomkeerbaar proces van vallen en opstaan wat dementie bij Paul en Janine te weeg brengt.

Tickets kosten 7,50 euro. Deze zijn af te halen bij de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 en zijn tevens hier online te reserveren.

Gerelateerde activiteit