Nieuws
  Wo 23 januari 2019

Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam presenteren ook in Mill: Talent On The Move


Aanstormende danstalenten, vol explosiviteit en energie. Dat biedt de voorstelling Talent On The Move van Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam, de hotspot voor eigentijdse dans. Talent On The Move vormt een kennismaking met het veelzijdige palet van de eigentijdse dans: met bestaand repertoire van internationale topchoreografen en werk dat door opkomende choreografen speciaal voor de dansers is gecreëerd. De voorstelling wordt uitgevoerd door de jonge talenten van Codarts Rotterdam en is een aanstekelijke show op hoog niveau, waarin de passie en energie van het podium spatten.
Ieder jaar weer, ieder jaar anders. Talent On The Move is van 23 januari t/m 17 mei 2019 te zien in 29 theaters door heel Nederland en gaat op 29 januari in première in Theater de Veste in Delft. Op zaterdagavond 23 maart staat de voorstelling in Theater Myllesweerd.

De jaarlijkse tournee van Talent On The Move is een gezamenlijk initiatief van het Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam. Holland Dance Festival vindt haar thuisbasis in dansstad Den Haag en programmeert gedurende het jaar vooraanstaande nationale en internationale dansproducties en eigen voorstellingen, met als tweejaarlijks hoogtepunt het Holland Dance Festival. Talentontwikkeling staat bij Holland Dance Festival hoog in het vaandel. Codarts Rotterdam heeft zich ontwikkeld tot één van de meest vooraanstaande opleidingsinstituten voor eigentijdse dans in Europa. Hierdoor kunnen de dansers in spe profiteren van Codarts’ uitstekende connecties met het internationale werkveld. Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam bieden het jonge danstalent met de tournee van Talent On The Move graag een landelijk podium.

Talent On The Move als hoogtepunt van het jaar
Talent On The Move gaat op 29 januari 2019 in première in Theater de Veste in Delft. De tournee werd ook in 2017 en 2018 al op feestelijke wijze geopend in de Prinsenstad. Jasper Weck, programmeur Theater de Veste: “Talent on the Move brengt niet alleen ‘young dance professionals’ in beweging, maar ook het theaterpubliek! Getoond wordt een aansprekend aanbod, met choreografieën van de hand van belangwekkende dansmakers. Het is dan ook met plezier dat wij nu en in de afgelopen jaren de premières van dit dansfeest hebben mogen presenteren!” Talent On The Move wordt ook elk jaar trouw geboekt door Het Klooster Theater in Woerden. Leontien Wiering, directeur van het theater, zegt hierover: “Wij presenteren ieder jaar met heel veel plezier de voorstelling Talent On The Move in ons theater. De laatste jaren steeds voor volle zalen. De energie van de jonge dansers is aanstekelijk. Zij geven zich volledig in de uiteenlopende choreografieën. Daardoor geniet je van de virtuositeit maar leer je ook kijken naar verschillende soorten hedendaagse dans. Ik heb al meerdere keren van bezoekers gehoord dat Talent On The Move voor hen het hoogtepunt van het jaar is.”

Gerelateerde activiteit