Nieuws
  Zo 01 april 2012

Spectaculaire openingsweek Myllesweerd


Het komt steeds dichterbij, de spectaculaire openingsweek van cultureel centrum Myllesweerd. Inmiddels is het programma concreet geworden en wordt er door de enthousiaste activiteitencommissie gewerkt aan de precieze weekplanning. 
Dat er gedacht wordt aan jong en oud mag duidelijk zijn. Alle culturele aspecten zijn aanwezig deze bewuste week, van dans tot beeldende kunst en van muziek tot toneel.

De zaterdag van de officiële opening, 14 april vanaf 14:00 uur, omvat een programma met onder andere een muzikale voorstelling van de grootste mobiele beiaard met verschillende koren uit de hele gemeente. Dit belooft werkelijk een groot spektakel te worden. In de categorie dans valt er ook volop te genieten, zo is er volksdansen georganiseerd door de verschillende KVO’s in de gemeente en een line dance act. Toneelvereniging Miamtoca voert deze middag een bijzonder stuk op met de titel “Vingers van de macht”. In de avond treedt de 16-koppige Expatsband op in de grote theaterzaal. Tijdens dit optreden is het gezellig feest vieren met zijn allen.
De zondagmiddag van 15 april heeft een wervelende mix in huis van een djembe groep uit Sint Hubert en verschillende muzikale acts verzorgd door leerlingen van de ROC muziekopleiding uit Tilburg. De vrouwencombinatie “ Bent zonder vent”, bestaande uit 15 leden, gaat ook haar kunsten vertonen. Tevens is er voor de allerkleinsten onder ons een clown aanwezig in de gedaante van Knarf & Koo, of kunnen ze naar hartenlust knutselen.

De rest van de week is gevuld met theatervoorstellingen voor alle basisschoolleerlingen en activiteiten georganiseerd door de seniorenorganisatie SWOM. Deze laatstgenoemde organisatie heeft op de donderdag een conferentie over seniorenbeleid op poten gezet met als gastsprekers twee hoogleraren uit België. Deze ochtend is bedoeld voor bestuurders en hun ambtenaren en de politieke partijen uit de regio.

Gedurende deze week is er ook de prijsuitreiking van de kunstwedstrijd van het kunstcollectief. 
Op de laatste dag van deze openingsweek, vrijdag 20 april, is er een bandjesavond met vele bands uit de Millse gemeente. Bands als ‘Just 4 Fun’ uit Mill, ‘Honingbroekjes’ uit Wilbertoord en de ‘Heren van lichten timmer’ uit Langenboom hebben reeds hun medewerking toegezegd. Natuurlijk zijn alle opgenoemde activiteiten nog maar een tipje van de sluier, er staat namelijk nog veel meer te gebeuren deze week. Het volledige programmaoverzicht zal begin maart huis aan huis worden verspreid