U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Za 26 september 2015

Myllesweerd morgen (zondag 27 september) weer basis voor fietstocht Pater Konings


Volgens traditie staat op de zondag na Millse kermis de fietstocht voor Centre Simama op het programma. Dat is dus aanstaande zondag 27 september. Het is de 32e keer dat de fietstocht wordt georganiseerd. De start is tussen 12.00 en 14.00 uur bij Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill. Daarna is daar ook volop muziek en een rad van avontuur waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Pater Konings zal ook hier aanwezig zijn.
 Goede doel
Het doel is na 32 jaar nog altijd onveranderd. De fietstocht moet vooral geld opleveren om schoolmaterialen en schoolgeld voor gehandicapte kinderen in het Afrikaanse land Congo te kunnen betalen. Ouders van deze kinderen kunnen of willen de kosten hiervan niet betalen. De Millse missionaris Martien Konings maakte er zijn levenswerk van om deze kinderen een betere toekomst te bezorgen door Centre Simama op te richten, een revalidatie- en re-integratiecentrum voor jonggehandicapte. Tot 2 jaar geleden gaf hij direct leiding aan dit centrum, maar sinds zijn terug keer in Nederland is hij nog evengoed nauw betrokken bij wat daar gebeurt.
Fietstocht
De Millse Missie Vrienden houden op zondag 27 september opnieuw een fietstocht door de prachtige omgeving van Mill om Centre Simama te steunen. Deelnemers kunnen kiezen uit een tocht van 25 of 40 km. Pauzes zijn er bij familie Selten aan de Vissteeg en familie Hendriks aan de Jagerstraat. De start is tussen 12.00 en 14.00 uur in Cultureel Centrum Myllesweerd, tegenover de Millse kerk. Aansluitend wordt hier een loterij georganiseerd, waarvan de opbrengsten eveneens ten goede komen aan het goede doel. Daarnaast is er muziek en vermaak voor de deelnemers aan de fietstocht, maar uiteraard ook voor degenen die niet mee (kunnen) fietsen, maar de doelstelling van het Centre een warm hart toedragen.
Sponsoractie
In vergelijking met voorgaande jaren worden er vanaf dit jaar geen sponsoracties georganiseerd door de basisscholen in de gemeente. Zeker in de beginjaren leverden de sponsoracties heel veel geld op voor Centre Simama / pater Konings, waarvoor de (stichting) Millse Missie Vrienden de scholen en de kinderen enorm dankbaar is. Vanwege het afnemende enthousiasme onder de kinderen en de teruggelopen bijdragen is echter besloten hier niet langer mee door te gaan. Uiteraard zijn de kinderen wel van harte welkom om mee te fietsen tijdens de fietstocht, waar zij voor een bescheiden bijdrage van €1,50 het goede doel kunnen steunen.
Kledinginzameling
Jaarlijks zijn er ook 2 kledinginzamelingen voor dit goede doel. Noteer alvast de volgende inzameling in uw agenda. Deze is zaterdag 10 oktober: Van 10.00 – 16.00 uur in Mill en
Van 10.00 – 12.00 uur in Sint Hubert en Wilbertoord op parkeerplaatsen nabij de kerk.
Tot zondag 27 september! www.centresimama.com