Nieuws
  Ma 18 december 2023

Tweede stoel gratis bij shows van Blauwe Vinkjes, Cees en de Wolf en Niels Houtepen


Het is december en in deze feestmaand is het gebruikelijk elkaar te verrassen met presentjes. Dat doet ook Theater Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill. Uit het volle programma zijn drie shows gekozen waarbij het tweede ticket helemaal gratis is. Het betreft een cabaretshow, een familievoorstelling en een show vol illusies en verwondering. Boek tickets via de agenda op www.myllesweerd.nl voor deze shows en geniet ook in 2024 van het gevarieerde theaterprogramma.

 

Zaterdag 6 januari 2024 20.15 uur - Blauwe Vinkjes | Disclaimer

Blauwe Vinkjes was finalist van Cameretten 2021 en won afgelopen jaar de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Het cabaretduo bestaat uit theatermakers Kevin van den Berg en Manon Blaauw. Blauwe Vinkjes gooide hoge ogen met hun actuele cabaret, liedjes en vlotte tempo van sketches. De jury van Cameretten roemde het duo om hun “(politiek) engagement en dat is spannend, zeker in deze roerige tijd”.

In DISCLAIMER spelen, zingen en kruipen Manon en Kevin in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze impliceren, reflecteren, profileren én provoceren. En dat allemaal in een hoog tempo, vol actualiteiten en absurditeiten. Vanuit diverse perspectieven neemt het duo je mee in hun satirische acts, doorspekt met persiflages, imitaties en meeslepende liedjes.

Welke disclaimers ‘moeten’ er anno nu worden geplaatst? Wat kan nog wel en wat niet? Hoe verandert dat met een andere bril op? Kijk door de ogen van de toekomst en word geconfronteerd met de huidige sociale omgangsnormen. Ontmoet onder meer de hippe influencers Look en Luna, volkszangers Koos en Alberta of natuurlijk de iets te trotse weddingplanners Saskia en Rufus, die zeer ondernemend zijn. Hun eerste avondvullende show belooft een avondje lachen door hun geheel eigen stijl die je gezien móet hebben!

 

Zondag 3 maart 2024 15.00 uur - Cees en de Wolf (familievoorstelling 6+)

Na 150 jaar is de wolf terug in Nederland. Dit kan niemand zijn ontgaan. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? De aanwezigheid van het grootste roofdier wordt door velen gezien als een aanwinst voor het bos, maar anderen zien zijn terugkomst als gruwel.

Welke impact heeft de terugkeer van de wolf voor het bos? Welke invloed heeft dit op de andere dieren zoals bijvoorbeeld de vos, de das, de herten en het wild zwijn? Wat verandert er allemaal in de natuur als er wolven rondlopen en wat betekent de terugkeer voor ons? De eerste gedachte die bij velen opkomt is immers dat de wolf een gevaarlijk dier is. En waarom zien we de wolf al vanaf de oudheid als speciaal wezen? Hij komt immers voor in tal van sprookjes en sages. Komt dat doordat het gezinsleven van de wolf zoveel lijkt op het onze? Hebben we werkelijk 2 miljoen tamme wolven thuis zitten in Nederland?

Voor zijn project heeft Cees drie jaar tussen de wolven in de bossen geleefd en vond hij het antwoord op al zijn vragen. Het leidde tot een unieke film en een fotoboek. Het prachtige verhaal is vertoond in 130 bioscopen door heel Nederland. Maar Cees heeft nog veel meer te vertellen! Nu neemt hij in een multimediale voorstelling de theaterbezoeker mee in de avonturen die hij in het veld beleefde. Want hoe spannend en gaaf is het niet om wolven te filmen! Niet alleen deelt Cees de sensatie van zijn leven in het veld, hij neemt u mee in de wondere wereld van de wolf en de natuur. Maar ook in de verbazingwekkende geheimen van het bos. Een voorstelling voor jong en oud.

 

Zaterdag 16 maart 2024 20.15 uur - Niels Houtepen | Escape

Meester beïnvloeder Niels Houtepen weet als geen ander keer op keer de gedachten van zijn publiek te beïnvloeden, terwijl hij zelf keer op keer struikelt over de uitdaging van alle dag. Wat hij succesvol met bekende Nederlanders doet op Instagram doet hij deze avond live met jou. Deze voorstelling gaat over ouder worden en voor altijd jong willen blijven, in deze voorstelling staan de dromen centraal die we waarmaken, loslaten of simpelweg niet durven najagen.

Een voorstelling met de verhalen die we onszelf vertellen en de keuzes die we maken om te zijn wie we willen zijn. Een voorstelling vol met onbegrijpelijke illusies en momenten van verwondering. Een voorstelling over de rollen die we allemaal moeten en/of willen vervullen waarbij de vraag is: “van alle rollen die we spelen wie zijn we nou echt?”

 

Op de hoogte blijven van alle activiteiten, evenementen, films en theatershows in Myllesweerd? Volg ze via de socials en check regelmatig www.myllesweerd.nl

Gerelateerde activiteit