Nieuws
  Za 14 oktober 2023

Schone Schijn te zien in Haps en Mill


Theatergroep Kunakra (Kunst naar Kracht) uit Haps bestaat momenteel al weer 56 jaar en heeft een rijk verleden. In 2017, toen Kunakra 50 jaar bestond, hebben we een heel groot en professioneel openlucht stuk opgevoerd. Dit stuk heette Lijn 5443 en had als rode draad het Duits lijntje en trok maar liefst 3500 bezoekers! 

Inmiddels hebben we al bijna 3 jaar een stuk op de plank liggen, maar nog steeds niet ten uitvoer kunnen brengen Eerst was het Corona die roet in het eten gooide en daarna toen we de draad weer konden oppakken en weer zouden optreden was het Anny die ons deed besluiten te stoppen. 

Anny Slaats-Lange uit Haps is vorig jaar op 80 jarige leeftijd na een kort ziekbed van ons heen gegaan. Anny is samen met Koos van Mill en Mat Cornelissen medeoprichtster van de club, maar het meest bijzondere is dat zij ook al die tijd lid van de club is gebleven. Zij heeft met het 50 jarig bestaan zelfs een vrijwilligerspenning ontvangen van de wethouder Gerard Stoffels. Zij zou zoals zo vaak nu nog een rol hebben gespeeld. Ze was hier samen met ons enthousiast de tekst voor aan het leren. Zij was dan ook één van de drijfveren en wist met haar kritische, maar vriendelijke notes de boel scherp te houden. Altijd was ze in voor een geintje en nooit te beroerd hierin mee te gaan. Wat hebben we een lol samen beleefd. Uit groot respect voor Anny hebben we dat jaar besloten af te breken en het toneelstuk niet op te voeren.

Nu na 4 jaar hebben we de moed bij elkaar geraapt en de draad weer opgepakt. We hebben besloten het stuk op te dragen aan Anny ter ere en ter nagedachtenis. Het stuk dat ‘Schone Schijn’ heet en gelijknamig is aan de tv serie ‘Keeping Up Appearances’ verteld u het volgende verhaal:

Hyacinth Bucket, dat je uitspreekt als Bouquet, stelt alles in het werk om de wedstrijd Rozen kweken aan het Engelse hof te winnen. Je kent haar vast, als je haar legendarische openingszin hoort waarmee ze elk telefoongesprek opneemt: “The Bouquet Residence, the Lady of the house speaking.”

Haar man Richard moet deze nieuwe rozensoort mee kweken die hopelijk de naam ‘King Charles’ zal dragen. Daarmee wil Hyacinth haar intrede verzekeren in de Britse Royal Upper Class.

Natuurlijk is dit buiten haar andere familieleden gerekend zoals de flirterige Rose, de onverzorgde Daisy en luie, werkloze Onslow.

Ook de zenuwachtige buurvrouw Elisabeth draagt haar steentje bij om van deze voorstelling een dolkomische, doch stijlvolle theateravond te maken voor jong en oud.

De voorstellingen vinden plaats op 13, 14 oktober in de ‘Posthoorn’ in Haps en op 27 en 28 oktober in  ‘Myllesweerd’ te Mill. Voor meer info en reserveringen willen wij u graag verwijzen naar www.kunakra.nl