U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Wo 24 september 2014

Pater Konings aanwezig bij 31e fietstocht aanstaande zondag in Myllesweerd


Aanstaande zondag staan tijdens de 31e fietstocht (vanaf 1984) in Mill de schoolgaande kinderen in Congo weer centraal. Schoolmaterialen en schoolgeld (moet in Congo, net als het salaris van onderwijzend personeel, zelf opgebracht worden) is iets waar vele ouders van gehandicapte kinderen geen geld aan kunnen of willen uitgeven. Wat verwacht hun maatschappij van gehandicapten meer dan bedelen? Gaan zij wel de volwassen leeftijd bereiken? Centre Simama heeft in de loop der jaren het tegendeel bewezen. Ook zij hebben kansen en rechten op een menswaardig bestaan. De opbrengst van de fietstocht van de Millse Missie Vrienden op 28 september zal volledig aan deze wens ten goede komen.
De fietstocht vindt weer de 4e zondag van september plaats oftewel 28 september. Tochten van 25 en 40 km waarbij u op plekken komt die u nog niet eerder kende. Bij Het Wisbroek aan de Kwekerijweg in Sint Hubert en bij het Nationaal Veeteelt Museum in Beers kunnen deze onderbroken worden om niet alleen te rusten maar om ook te luisteren naar de muzikanten van de “Kneut” en “Moi Zat”, wat te gebruiken, rond te kijken en natuurlijk bij te kletsen met andere deelnemers.

Deelnemers kunnen op zondag 28 september starten in aanwezigheid van Pater Martien Konings (die overigens ook de rustplaatsen zal bezoeken) vanaf Myllesweerd tussen 12.00 en 14.00 uur. In een gezellig ingericht en muzikaal (LeJo Josemanders) Myllesweerd kunt u na afloop van de fietstocht nagenieten en mooie prijzen winnen, bij ons Rad van Avontuur, beschikbaar gesteld door Millse ondernemers.

De “Millse Missie Vrienden” hopen dat de inwoners van gemeente Mill inclusief alle kerkdorpen met vele andere fietsliefhebbers uit de wijde omgeving, weer massaal op de fiets zullen stappen. Het moet weer een geweldige dag worden met een flinke financiële opbrengst, waarmee de schoolgaande kinderen met een beperking zonder eigen financiële middelen (van hun ouders of familieleden) voldoende ondersteuning krijgen om naar school te kunnen, schoolmaterialen kunnen gebruiken om de toekomst zelfstandig tegemoet te treden. Aan de organisatie zal het in ieder geval niet liggen. Zij gaan er weer voor.

Zondag 28 september Start: 12.00 – 14.00 uur Myllesweerd Kerkstraat (tegenover de kerk) Mill  
25 of 40 km fietsen door de prachtige omgeving van Mill

www.centresimama.com


En of dat niet genoeg is staat ook de kledinginzameling weer voor de deur en wel op zaterdag 11 oktober.

Wij hopen dat u ook hier de nodige aandacht aan wil besteden maar zullen daar op korte termijn nog bij u op terugkomen.

Kledinginzameling
Zaterdag 11 oktober
Van 10.00 – 16.00 uur
In Mill, St. Hubert en Wilbertoord bij de kerk