Nieuws
  Za 19 november 2022

Drukke en gezellige start van jeugdcarnaval 2022 - 2023 in Myllesweerd


Het nieuwe carnavalsseizoen voor de jeugd in Mill begon vrijdagavond 18 november met het Mekkerbal in Myllesweerd. Vorig seizoen verschenen al jeugdprins Pieter (v.d. Weem), jeugdprinses Dirkje (Verweijen) en narrin Sterre (Spronk) die dit jaar op herhaling mogen. Dit omdat er in het vorig seizoen om de bekende redenen geen volledig carnavalsprogramma was en deze jeugdheersers dat wel verdienen. Hierdoor konden zij al vanaf het begin van de avond feesten en er samen met de nieuwe uitgebreidere raad van twaalf, de dansmariekes, DJ Jack en de vorige week verschenen nieuwe carnavalshoogheden alle aanwezigen een fantastische avond bezorgen.

Maar naast feest stond ook het Mekkerbal op het programma. Er waren 5 groepen die een gooi deden naar de grote Mekkerbokaal. Deze avond werd professioneel aan elkaar gepraat door Mien en Fien (Jenna Olivier en Evy Beerendonk) die de microfoons over hadden genomen van Suuske en Wieske die diverse jaren dit openingsbal presenteerden. De muzikale strijd ging tussen de Herrieschuppers, Partykids, LENSNEXX, Noelemekkers en de Mekkerbende. Een deskundige jury riep uiteindelijk de Herrieschuppers uit tot winnaars met het nummer ‘We doen alaaf met z’n allen’.

Gezien het enorme enthousiasme van de jeugdheersers, de grote publieke belangstelling en de fantastische dansen door de Germerinnekes en de Elfkes, belooft het een meer dan goed carnavalsseizoen te worden. De Foekepot, verantwoordelijk voor het jeugdcarnaval in Mill kan met een goed gevoel terugkijken op deze start van carnaval 2022 – 2023. www.germelaand.nl
Foto Kristel Beelen