Nieuws
  Ma 25 april 2022

Give us Peace Bevrijdingsconcert 5 mei in Myllesweerd


Op 5 mei organiseert Muziekvereniging Amicitia uit Langenboom samen met muzikanten van zusterverenigingen St. Willibrord Mill en Ons Genoegen Sint Hubert in het kader van haar 100jarig jubileum een breed opgezet bevrijdingsconcert in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Aanvang 20.00uur.
Tijdens dit concert wordt stilgestaan bij Herdenking en Bevrijding. Indrukwekkende muziek staat op het repertoire met hier en daar een bewogen woord uitgesproken door Toon Ermers. We’ll meet again wat haar hele leven lang gezongen is door Veralyn zal tijdens het concert niet ontbreken. De gehele maand April op de donderdagavonden vinden de repetities plaats in het Bloasschuurke in Langenboom. Omdat de dodenherdenking op 4 mei in Mill gehouden wordt vindt het concert plaats op donderdagavond 5 Mei in Cultureel Centrum Myllesweerd. En dat alles met als passende titel Give us Peas wat “Geef ons vrede” betekent. De presentatie is in handen van Jolanda Hermans. Het concert staat onder muzikale leiding van dirigent John Derks.
Meer nog dan voorgaande jaren schreeuwt de wereld om vrede in de vernietigende oorlog in de Oekraïne. Dachten we allemaal tot voor kort dat het innemen van een soeverein land tot het verleden behoorde hebben we ons vandaag de dag schromelijk vergist.  Meer nog dan nu is het van de daken schreeuwen dat oorlog en onderdrukking zinloos zijn en in vrijheid leven een groot goed is belangrijk. In de tweede wereldoorlog vochten geallieerde troepen voor vrijheid. Velen gaven daarbij hun leven. Vandaag herhaalt de geschiedenis zich in de Oekraïne.
Om dit alles onder de aandacht te brengen organiseert in het kader van het 100 jarig bestaan van muziekvereniging Amicitia samen met muzikanten van zusterverenigingen Harmonie Ons Genoegen en Muziekvereniging St. Willibrord  een Bevrijdingsconcert met als passende titel “Give us Peace”.  Peter van Schijndel, voorzitter van de 100 jaar jonge jubilaris is trots dat er zich al muzikanten spontaan aangemeld hebben. Van Schijndel, “We wilden in het kader van ons jubileum wat samen ondernemen met enthousiaste muzikanten van onze zusterverenigingen maar het ontbrak nog aan een idee. Toen deze zinloze oorlog uitbrak met zoveel menselijk leed wisten we het meteen. We gaan gezamenlijk een zo breed mogelijk bevrijdingsconcert organiseren om een zo groot mogelijk statement af te geven dat oorlog, onderdrukking, niet in vrijheid kunnen leven, zinloos zijn en in vrijheid kunnen leven een groot goed is.  We zijn natuurlijk een Langenboomse Vereniging maar omdat we dit jaar als 100 jarige jubilaris ook de dodenherdenking op 4 mei in Mill opluisteren hebben we gemeend ook het Bevrijdingsconcert in  Mill te houden en wel in de fantastische grote zaal,
Vrede is wat de wereld meer dan ooit nodig heeft. Het is fijn dat we dit als “Millse” muzikanten door middel van onze hobby muziek maken met een indrukwekkend concert onder de aandacht kunnen brengen.” Aldus Voorzitter van muziekvereniging Amicitia Peter van Schijndel. De Entree is gratis maar tijdens het concert zal gevraagd worden voor een vrij gift ten bate van Giro 555 voor de slachtoffers in de Oekraïne.