Nieuws
  Wo 03 september 2014

Opening filmseizoen as vrijdag 5 september met 2x Mandela - Long walk to freedom


Het witte doek van Filmhuis Mill in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill ontroert, laat mensen lachen, maar vooral genieten van prachtige films. Iedere derde woensdagavond van de maand vindt om 20.00 uur het Filmhuis plaats. In het Filmhuis worden films gedraaid voor een breed publiek. Dit geldt ook voor de Matineebios, iedere eerste vrijdagmiddag van de maand om 14.00 uur. De Matineebios is oorspronkelijk een initiatief van de KBO’s uit Mill, in samenwerking met het Filmhuis. Maar deze middagvoorstellingen zijn zeker niet alleen voor ouderen, iedereen is er van harte welkom.

Ineke Bekkers en Riky van Eenbergen vormen de filmcommissie binnen Cultureel Centrum Myllesweerd. “We zijn erg blij met de positieve reacties die we ontvangen hebben van het publiek. Gemiddeld gezien bestaat dat publiek trouwens vaker uit dames dan heren,” vertellen Ineke en Riky. “Ook de Matineebios op vrijdagmiddag, wordt door de KBO’s goed gepromoot en druk bezocht. Maar, dat wil niet zeggen dat we iedereen die een lekker middagje vrij heeft van werk of school niet graag uitnodigen om een gezellige, spannende of ontroerende film te zien. We zouden het sowieso superleuk vinden als meer jongeren onze filmvoorstellingen gaan bezoeken.”

Hoe komt de commissie aan inspiratie voor de filmplanning? “Door onze eigen interesse voor films die we al gezien hebben of zeker willen zien, via recensies uit kranten, van horen zeggen. Maar, nog niet alle films zijn voor dit seizoen vooruit gepland omdat we in willen spelen op de actualiteit. Ook een film voor de allerkleinsten staat nog op het programma. We hebben al een lijstje met wensen en tips liggen waar we zeker rekening mee proberen te houden, maar ook nieuwe tips zijn altijd welkom.” Die suggesties voor films kan men mailen naar . Ook heeft de commissie nog ruimte voor nieuwe leden die mee willen denken over het filmprogramma.

Aanstaande vrijdag (5 september) start het nieuwe filmseizoen. “We draaien dan zowel ’s middags om 14.00 uur als ’s avonds om 20.00 uur de film Mandela: Long Walk to Freedom. We draaien deze film niet voor niets twee keer. We willen iedereen de kans geven om deze film te bekijken. Dit is namelijk dé film over het symbool van de wereldwijde anti-apartheid, een bijzondere man die we nooit meer mogen vergeten.”

De film is gebaseerd op Mandela’s autobiografie ‘Long walk to freedom’ uit 1994. Nelson Mandela stief op 5 december 2013, minder dan een week nadat de film op 29 november de wereldpremière beleefde en veel records brak in Zuid-Afrika. U2 schreef voor deze film het bekende nummer ‘Ordinary love’. De film laat icoon Nelson Mandela (Idris Elba) door de jaren heen zien. Je ziet zijn jeugd in een plattelandsdorp, zijn tienerjaren, 27 jaar gevangenschap en uiteindelijk zijn presidentschap van Zuid-Afrika. Als president maakte Mandela een einde aan de apartheid in zijn land. Een indrukwekkende film van een groot en bijzonder man.

Kaartjes reserveren voor Filmhuis Mill?
Kaartjes voor de Matineebios of Filmhuis Mill kunt u a 5,00 euro tot één week voor aanvang reserveren via . Gereserveerde kaartjes liggen dan klaar bij de kassa, waar u op de avond of middag zelf ook losse kaartjes kunt kopen.

Voordelig naar de film?
Met een strippenkaart kunt u zowel de Matineebios als het Filmhuis bezoeken. Een strippenkaart kost 22,50 euro en u kunt er vijf films mee bezoeken. Strippenkaarten zijn tijdens films en daarbuiten verkrijgbaar aan de balie van Myllesweerd, maar ook online te bestellen via deze site.