U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Di 28 september 2021

Annulering 2 voorstellingen Myllesweerd


Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill heeft de film Star Wars van 8 oktober en de theatershow van Emma Joan op 9 oktober van de agenda moeten halen. Tegenvallende kaartverkoop is hiervoor de reden. “We horen vergelijkbare geluiden van andere kleinere theaters en organisatoren van activiteiten,” vertelt bedrijfsleider Chris Swijnenberg van Cultureel Centrum Myllesweerd.

“Sinds 25 september moet men een QR-code laten zien om het filmhuis of theater binnen te komen. Niet iedereen heeft deze of wil deze laten zien. Maar ook zijn er mensen die wel een QR-code hebben maar toch annuleren, omdat zij bang zijn dat het een te volle zaal gaat worden. Dit alles zorgde ervoor dat we vorige week veel tickets terugkregen nadat de nieuwe coronaregels bekend gemaakt werden die vanaf 25 september gelden.” Bij grotere evenementen hebben bezoekers er minder problemen mee om de QR-code als toegangsbewijs te laten zien. “Dat is anoniemer dan bijvoorbeeld hier in Myllesweerd waar iedereen elkaar kent. De huidige versoepelingen zijn voor onze bezetting helaas nog even geen verbeteringen.” 

Het bestuur van Cultureel Centrum Myllesweerd bekijkt nu per voorstelling of er voldoende tickets verkocht worden om de film of theatershow door te laten gaan. Chris: “We zijn een culturele instelling en ontvangen subsidie van de gemeente om te doen wat we doen. Cultuur mag geld kosten, maar we kunnen helaas niet onbeperkt geld toeleggen op het draaien van films en het boeken van theatershows. We hopen dat mensen snel wennen aan deze nieuwe coronaregels of dat er mogelijk nog extra versoepelingen komen. Tot die tijd bekijken we per show wat wijsheid is en financieel mogelijk.”

Check regelmatig deze website van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill voor de actuele ontwikkelingen en activiteiten. www.myllesweerd.nl