U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Vr 30 april 2021

Expositie fotoclub Gespot in Myllesweerd


Al 10 jaar zit fotoclub Gespot niet stil maar ook ondanks alle beperkingen van het vorige jaar kijken we terug op een jaar met een vol programma. We zijn blij dat in dit jubileumjaar de jaarlijkse expositie in  het cultureel centrum Myllesweerd weer door zal gaan. 

De fotoclub bestaat inmiddels 10 jaar en is elke maand actief. Normaal gesproken  in clubhuis De Wester te Mill maar sinds de pandemie beperkingen gaan we nu ook  maandelijks online door.
De groep bestaat uit 14 actieve leden, die regelmatig onderweg zijn voor het maken van ‘De unieke prent’. Gelukkig kunnen we in deze tijd wel de natuur in en dat doen wij dan ook volop. Soms alleen of met een collega fotograaf maar altijd heel stilletjes in de natuur.  Ook werken we regelmatig aan thema opdrachten, zoals bijvoorbeeld een zonsondergang, winter, abstract enz. Tijdens de online fotoavonden worden de gemaakte foto’s besproken. Hier zijn we snel aan gewend geraakt, maar we zullen blij zijn als dit weer in levende lijve kan onder het genot van een drankje in ons clubhuis.
Elk jaar gaan we een weekend met elkaar op pad en ook daarvan hopen we dat we dit jaar de draad weer op kunnen pakken.

Tijdens de jubileum expositie is er o.a. werk te zien met als thema ‘rode draad’ fotografie.
De bedoeling is dat iemand begint met een eerste foto, en deze dan doorstuurt naar de volgende fotograaf. Deze laat zich inspireren bij het zien van de gekregen foto, en maakt een vervolgfoto die hij weer doorgeeft naar de volgende en zo verder….
Bij deze rode draad opdracht hadden we besloten om een rood lint mee te nemen en de foto verder in zwart/wit om te zetten. Dit is een mooie opdracht om de fotograaf uit te dagen om buiten zijn comfortzone  te fotograferen. Verder zal er vrij werk van de leden te zien zijn, waaronder foto’s van de natuur en dierenwereld, abstract, vakantie en architectuur en nog veel meer..

Wilt u meer  informatie over fotoclub Gespot, ga dan naar  www.fotoclubgespot.nl of kijk op de Facebook pagina ‘Fotoclub Gespot’.
De expositie is vanaf 3 mei tot eind juni te bezoeken tijdens de openingstijden van Myllesweerd.

Foto Matty Wientjes