U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Vr 22 mei 2020

“Met de anderhalve meter afstand kunnen we maximaal 80 bezoekers in onze theaterzaal kwijt”


Het is stil in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill. Weliswaar zijn de deuren geopend, omdat Myllesweerd ook als ingang van het gemeentehuis fungeert. Maar op 13 maart werd met de annulering van de uitverkochte voorstelling van Guido Weijers het film- en theaterseizoen, dat tot medio mei zou duren, volledig stilgelegd.

“In Myllesweerd kan men wel terecht voor bloedprikken,” vertelt Bert de Jongh. Hij is voorzitter van Cultureel Centrum Myllesweerd. “Sinds afgelopen maandag is ook de bibliotheek weer open, maar verder is het erg rustig in Myllesweerd. De kantoren op de bovenverdieping zijn ook leeg, omdat mensen thuis werken. We zijn wel met de huurders in gesprek, omdat we vanaf 1 juni wat meer lucht krijgen en er meer mogelijkheden zijn.” Wel is er nog het een en ander niet duidelijk. Bert: “We zouden vanaf 1 juni dertig personen in het gebouw mogen toelaten. Dat is exclusief onze eigen medewerkers. Maar we zijn ook doorgang naar het gemeentehuis, dus hoe zit het met bezoekers voor bloedprikken? Moeten we met een teller bij de deur gaan staan om alles te controleren? We hopen rond deze tijd meer duidelijkheid te krijgen rond wat wel en niet kan.”

Er is een speciaal protocol opgesteld over de richtlijnen en werkwijze in Myllesweerd in verband met het Coronavirus. “De bibliotheek is weer open, dus er zijn nu ook richtlijnen over de routing in het gebouw, hoe we de trappen op en af gaan, er staat een dispenser bij de deur met ontsmettingsmiddel en meer over dat soort maatregelen staat in dat protocol.”

Bert denkt dat het starten van het film- en theaterseizoen nog best lastig zal worden. “Als we na 1 juni 30 personen in onze theaterzaal mogen en na 1 juli 100 personen, maar dat dan met anderhalve meter afstand van elkaar, dan moet je kijken of daar een verdienmodel aan te hangen is. Want ook in de Plaza (bar) moet je die anderhalve meter aanhouden. Dat sociale of culturele avondje uit wordt in Myllesweerd de komende tijd nog erg lastig.” Maar Myllesweerd wil vooral kijken naar de mogelijkheden die er wel zijn. “Met derden zoals bijvoorbeeld SWOM en Sociom willen we kijken welke zaken we wel op kunnen starten.”

Met het boekingsbureau van o.a. Guido Weijers zijn wel al afspraken over het alsnog binnenhalen van de show later dit seizoen. “Maar we weten niet hoelang die anderhalve meter ons nog parten zal blijven spelen. Normaal gesproken kunnen we bij een theatershow 350 gasten kwijt. Met de huidige maatregelen zal dat met passen en meten maximaal 80 zijn.” Dit is voor veel theatershows dan financieel niet haalbaar. “Maar het sociale aspect om na een voorstelling in de Plaza nog wat te drinken en na te praten is er met die anderhalve meter al helemaal niet meer bij.”

Ook hoe het met activiteiten van derden in Myllesweerd zit zoals de intocht van Sinterklaas, Blèravond, prinsenreceptie en pronkzittingen is nog niet duidelijk. “Het zal voor iedere vereniging die wat wil organiseren een hele uitdaging zijn. Ze zijn van harte welkom in Myllesweerd en bij alles wat ze georganiseerd kunnen krijgen, willen we uiteraard graag meewerken. We hopen dat we de deuren weer snel wagenwijd open kunnen zetten zodat we weer een mooi programma kunnen draaien.” Foto Cockie Kremers