Nieuws
  Za 21 december 2019

Komend weekend opnieuw muzikale en humoristische Neije Krant Oudejaarsconference in Theater Myllesweerd


Voor de tweede keer brengen Jan Volleberg en Tom Raaijmakers uit Wilbertoord een avondvullende Neije Krant Oudejaarsconference. Dit op zaterdagavond 28 (bijna uitverkocht) en zondagavond 29 december vanaf 20.15 uur in Theater Myllesweerd. Tickets zijn a 15,- euro (inclusief consumptie) af te halen aan de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Alle twee de avonden is er een muzikale after party met one-man-band René Goossens.

Beter
“Deze tweede oudejaarsconference is beter dan die van 2017,” vertelt Jan Volleberg. “We hadden voor de eerste editie nog nooit een dergelijke avondvullende show geschreven. Wel hadden we ervaring met optredens op de pronkzitting in Wilbertoord. We hadden die opzet toen als basis gebruikt, maar nu is het veel meer een echte oudejaarsconference.” “Alles zit erin,” vult Tom Raaijmakers aan. “Van EHBO in Langenboom tot president Trump, alles komt voorbij. Uiteraard hebben we ook wat liedjes, zowel eigen teksten op bekende melodieën als volledig eigen nummers.”

Anders
Naast dat de show beter is, is hij ook anders dan in 2017. Jan: “De show heeft een soort rode draad en een verrassende plot. Ook de onderwerpen die we behandelen passen beter bij een oudejaarsconference.” Bij hun eerste show was men al in januari begonnen met opschrijven van gebeurtenissen. Tom: “Dit keer hebben we dat wat anders gedaan, omdat we vorige keer ook veel weg moesten gooien. Nu zijn we actueler, uiteraard komen alle belangrijke zaken uit 2019 wel aan de orde, maar we zijn wel kritischer op wat er wel en niet in komt. De show is daardoor voor iedereen geschikt, ook al komt men niet uit onze gemeente.” Jan: “Er zitten ook kleine nieuwsfeitjes in waarvan het publiek zich af zal vragen of ze wel zijn gebeurd.”

Samen
Jan en Tom hebben de laatste jaren ook samen deelgenomen aan de pronkzittingen in o.a. Wilbertoord. Maar dit jaar zal dat niet gebeuren. Jan: “Het schrijven van deze oudejaarsconference kost best wat tijd en daarom hebben we eigenlijk nog niets aan de act voor de pronkzittingen kunnen doen. We zullen daar ieder individueel wel te zien zijn, maar niet samen in één act.” “Dus als men ons samen aan het werk wil zien, dan moet men naar de oudejaarsconference komen, want dat is dan voorlopig de laatste kans.”

Tickets
Tickets voor De Neije Krant Oudejaarsconference kosten 15,- euro per stuk, dat is inclusief een consumptie en ze zijn niet op stoelnummer. Hierdoor kan iedereen dus gaan zitten waar of bij wie men wil. Zolang de voorraad strekt zijn deze uitsluitend aan de balie van Myllesweerd te koop.