Nieuws
  Do 09 januari 2014

ROB en NMWO geven sprankelend concert


Op zaterdag 18 januari geeft het ROB (Regio Orkest Brabant) samen met het NMWO (Noviomagum Wind Orchestra) een sprankelend concert in theater Myllesweerd, met veel vrolijke noten. Het in 2007 opgerichte projectorkest ROB, onder leiding van dirigent Bart van Zutphen, is het zusje van het Vierdaagseorkest. Het repertoire van het ROB bestaat uit ‘Elsa's Procession to the Cathedral’ van Richard Wagner, ‘Schilderijententoonstelling’ van Modest Moesorgski, ‘Procession of the Sardar’ van Ippolitov Ivanov en ‘The Valencian Widow’ van Aram Chatsjatoerjan.

Het NMWO staat bekend als een orkest met lef en ambitie. Dit blijkt uit speelstijl, repertoire en programmering. Zo speelde het NMWO in 2010 als een van de eerste orkesten in Nederland het Requiem van Hidas, dat werd uitgevoerd in De Vereeniging in Nijmegen. In theater Myllesweerd brengt het orkest, onder leiding van Lex Bergink, een wervelend programma met 'Harlequin' van Franco Cesarini, ‘Chaplin’ van Charlie Chaplin, ‘Dance of the Comedians’ van BedÅ™ich Smetana, ‘Danzon no. 2’ van Arturo Marquez en ‘Gallop’ van Alfred Reed.

De entree is € 5,00. Het concert begint om 20.00 u. en de zaal gaat open om 19.30 u. Kaartjes zijn op de avond zelf verkrijgbaar aan de kassa. Kijk voor meer informatie op: www.nmwo.nl en www.regioorkest.nl.

NMWO

Foto: repetitie.