U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Ma 01 april 2019

Beelden expositie van Erna van Kol te zien in Myllesweerd


Tot 20 mei zijn er beelden te zien van Erna van Kol (48 jaar) in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Erna, die met haar gezin sinds 2004 in Mill woont, zal tussentijds regelmatig wisselen van collectie. Tijdens openingstijden van Myllesweerd is de expositie gratis te bezoeken.

Erna van Kol over haar kennismaking met beeldhouwen: “Ga je mee naar een workshop beeldhouwen, vroeg mijn moeder. Dat beeldhouwen zag ik niet zo zitten maar voor de gezelligheid zei ik toch ja. En gezellig was het. Dat is nu zo’n 8 jaar geleden.”
Meteen was Erna weg van al die mooie stenen, het hakken, schuren en polijsten. “Beeldhouwen is een langzaam proces. Het begint met het uitzoeken van een steen, er is zoveel keus, wat wil je gaan maken? Dan ga je hakken of vijlen en langzaam ontstaat er een vorm. Meestal weet ik van tevoren niet welke vorm het gaat worden, dit ontstaat gaande weg en dat vind ik dan ook meteen het aller mooiste van beeldhouwen. Zonder vooropgezet plan begin je en er ontstaat vanzelf iets moois.”
Erna laad zich leiden door de natuurlijke vorm van de steen ook als er soms een stuk afbreekt. “Dan is dat soms balen maar al snel weer een nieuwe uitdaging. Wanneer de vorm klaar is komt het cadeautje, namelijk het schuren en polijsten van de steen. Pas dan komen de kleuren tevoorschijn, elke keer weer een verassing.”
De ruimte in Myllesweerd leent zich uitstekend voor het exposeren van schilderijen maar niet zo goed voor beelden. Erna: “Dit komt omdat de stoelen soms uit de theaterzaal gehaald moeten worden en dan op de gang, tussen de beelden terecht komen. Het is dan ook erg fijn dat Myllesweerd heeft meegedacht en er nu toch een kleine beelden expositie mogelijk is.”
Voor meer informatie kijk op de website: ernavankol.exto.nl