U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Wo 26 december 2018

Zaterdag 12 januari in Theater Myllesweerd: Bertus Borgers – De blues kleeft aan mij


Een avond met blues en verhalen over muziek, muzikanten en het leven als muzikant. Dat staat op het programma van Theater Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill op zaterdagavond 12 januari. Want dan is Bertus Borgers er met al zijn muziek en verhalen te gast. Deze show start om 20.15 uur en een ticket kost 12,50 euro. Dit is inclusief een consumptie.
Bertus Borgers
Bertus speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken ‘Weg van hier’, ‘ik hou van Herman’ en ‘Onder onze voeten kruipt de Blues’ valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op én achter het podium. En net als in zijn muziek is ook in deze verhalen de Blues nooit ver weg, want de vervreemding en Weltschmerz waren constant aanwezig in het dagelijks leven van deze rockmuzikant. Op het podium komt dit tot leven als de muzikant Bertus een verteller wordt. Afgewisseld met veel muziek, waarbij zijn broer Ruud op gitaar zal zorgen voor de begeleiding, laat Bertus in ‘De Blues kleeft aan mij’ iedereen meekijken naar de dagelijkse details waar ook rockmuzikanten mee moeten opstaan en leven.
Bertus Borgers (Vessem 1947) komt eind jaren zestig als saxofonist, zanger en songwriter op uit de Eindhovense undergroundscene. Hij kreeg bekendheid als bandleider van o.a. Mr. Albert Show en Sweetd’Buster en was gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud.  Vanaf 1970 produceerde hij zestien albums met eigen werk en als auteur bracht hij de boeken Weg van hier, ik hou van Herman en Onder onze voeten kruipt de Blues’ uit.
In 2012 nam hij afscheid van de Rockacademie in Tilburg, waarvan hij medeoprichter en directielid was.  Behalve in de theaters is Bertus te vinden op de rockpodia met The Young Retro’s waarmee hij twee albums uitbracht met oud en nieuw werk, LEGACY (2015) en EINDHOVEN (2016).

 

Gerelateerde activiteit