U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Do 13 december 2018

30 jaar Lokale Omroep Mill met komend weekend extra RTV-uitzendingen plus muzikale feestavond in Myllesweerd


Het is dit jaar precies 30 jaar geleden dat de Lokale Omroep Mill begon met RTV-uitzendingen. In die 3 decennia hebben de vele vrijwilligers van de L.O.M. de meest uiteenlopende radio- en televisieprogramma’s gemaakt. Maar ook was er al die jaren een dagelijkse Tv-krant die tot op de dag van vandaag nieuws en informatie in de huiskamers brengt. Als het aan de vrijwilligers van de Lokale Omroep Mill ligt blijft dit nog vele jaren het geval.

Jubileumweekend - vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 december
Het 30-jarig bestaan van de Lokale Omroep Mill zal niet stilletjes voorbij gaan. “Zeker niet,” vertelt Mayke Selten van den Elzen. Zij is sinds 2016 voorzitter van deze omroep. “We gaan een tijdelijke studio inrichten in Myllesweerd in de ruimte waar eerst het VVV-kantoor zat. Daar gaan we op 14, 15 en 16 december 30-uur lang een speciaal radioprogramma maken. Maar ook is er gedurende die uitzendingen op Tv het een en ander te zien.” Gekozen is voor die tijdelijke ruimte zodat ze op een zichtbaardere locatie programma’s kunnen maken. “Onze eigen studio is in het souterrain van Myllesweerd te vinden. Maar we willen graag dat iedereen die in Myllesweerd komt ons direct hoort en ziet. Vandaar dat we in het jubileumweekend voor een andere locatie kiezen.”

RTV-uitzendingen
Vrijdag 14 december van 15.00 uur tot 23.00 uur
Zaterdag 15 december van 09.00 uur tot 23.00 uur
Zondag 16 december van 09.00 uur tot 18.00 uur
Elk uur staat er een ander jaar centraal. Men start komende vrijdag om 15.00 uur met 1988, om 16.00 uur 1989, 17.00 uur 1990 etc. Elk uur muziek uit het betreffende jaar, maar ook zijn er interviews met studiogasten over een bepaald nieuwsfeit van toen en tevens elk uur een kort Tv-item uit het archief. Check www.lokaleomroepmill.nl voor een overzicht van alle uren en jaren, nieuwsfeiten en Tv-items die er te horen en zien zijn.

Gratis muzikale feestavond
Naast de speciale RTV-uitzendingen is er zaterdagavond 15 december ook een speciale muzikale feestavond. “Bigband Expats met o.a. Erik Verstraten speelt die avond muziek uit 30 jaar Lokale Omroep Mill. DJ Jack zal tussendoor zorgen voor de juiste muziek. Maar ook zijn er die avond lokale zangers en zangeressen die samen met Expats een nummer live op het podium zullen doen.” Dit alles is die avond vanaf 20.00 uur in de theaterzaal van Myllesweerd en is gratis toegankelijk.

Vrijwilligers
Het bestuur van de Lokale Omroep Mill hoopt tijdens dit jubileumweekend ook extra vrijwilligers te kunnen werven. Want hoe meer medewerkers, hoe meer RTV-programma’s. Ook is de L.O.M. altijd op zoek naar fotografen voor de Tv-krant en vrijwilligers die radio en Tv-programma’s willen maken.

Meer weten over de RTV-uitzendingen van de Lokale Omroep Mill of zien via welke frequenties de uitzendingen zoal te horen en zien zijn? Check dan www.lokaleomroepmill.nl