U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Vr 09 november 2018

Zaterdagavond 10 november Bleravond en verschijning Prinsenpaar in Myllesweerd


Aanstaande zaterdag is het zover. Het begin van het carnavalsseizoen 2018-2019 te Mill. En wat voor een seizoen? Carnaval wordt op een andere manier gevierd dan we altijd gewend waren. Alle kroegen zullen dit jaar gesloten zijn. Op het marktplein komen meerdere tenten en daar gaan we met zijn allen dan naar toe, zowel jong als oud. Het wordt in ieder geval een spannende tijd. Stichting Carnaval Mill en de gezamenlijke horeca slaan hiermee de handen ineen om zo de carnaval nog interessanter en aantrekkelijker te maken voor iedereen.
Maar voor het zover is, gaan we eerst zaterdag 10 november 2018 dit alles starten. Traditiegetrouw beginnen we in ut Germelaand met een blèravond. De teller van het aantal deelnemers staat tot nu toe op 6, maar men kan zich nog opgeven tot en met woensdag 7 november a.s. tot 23.59 uur. Dit kan door een mail te sturen naar . Alle deelnemers mogen hun liedjes twee keer ten gehore brengen.
In de pauze kan iedereen genieten van de gardedans van de Germills. Er wordt ook in de pauze al een filmpje gedraaid, waarin aanwijzingen zitten, wie het nieuwe Prinsenpaar wordt.
Na de pauze, kan het publiek hun stem uitbrengen via de app, voor het mooiste lied. Deze stemmen zijn dan ook voor de publieksprijs. Echter bij de uiteindelijke uitslag zullen deze stemmen ook meetellen. En de punten van het publiek worden verdubbeld. De verdere jurering wordt dit jaar totaal anders. Er zullen 5 mensen in het publiek zijn, die hun punten naar de blèrcommissie kunnen appen. Echter hun namen zullen niet bekend zijn bij het publiek. Ook licht en geluid en de mensen achter de bar zullen jureren. Weer eens een heel andere benadering van het geheel. De winnaar van de blèravond wint voor 60 euro aan munten. De publieksprijs bestaat ook uit munten ter waarde van 50 Euro. Dus dat zal weer een enerverende strijd worden.
De speurders van ’t Germelaand zetten ondertussen alles op alles om de identiteit van dit nieuwe prinsenpaar te achterhalen. Op zaterdagmiddag speuren zij niet alleen via L.O.M. radio, maar de hele week zijn ze actief. Anne Derks, Ko vd Ven, Gijs vd Maden en Martin Schep doen hun best, maar zitten ze op het juiste spoor? U kunt ze helpen. Geef tips aan hen door, ze zijn te vinden en te bereiken via alle social media-kanalen. Bekijk ook de spannende en humoristische filmpjes rond de ontvoering van de Prinsenkeuzecommissie met daarin mogelijk ook de nodige aanwijzingen.
Iedereen is aanstaande zaterdag van harte welkom in Myllesweerd om aanwezig te zijn bij deze elk jaar gezellige Bleravond en dit jaar extra spannende verschijning van het nieuwe prinsenpaar. Aanvang 20.30 uur en de toegang is uiteraard helemaal gratis.