Nieuws
  Vr 02 november 2018

Expositie van Paula vd Ven in Cultureel Centrum Myllesweerd


sinds 1 november is er een expositie te zien van Paula v.d. Ven in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill. Tot 31 december is deze expositie met de titel “Mijn oog” tijdens openingstijden van Myllesweerd gratis te bezoeken.
Mijn oog
Mijn oog is de naam die is gekozen voor exposities met werken van Paula van de Ven. Sinds enkele jaren is zij bezig met het maken van schilderijen. Haar passie is o.a. het weergeven van het karakter van het beeld. Sfeer en emotie zijn voor haar hierbij bepalende factoren. Zij werkt vanuit de ziel en voor haar is kunst een dwingende behoefte, een stuwende kracht. Haar werk is veelzijdig en wordt gekenmerkt door non-conformisme.
Paula van de Ven
Als vooropleiding heeft Paula de creatieve educatieve academie gedaan. “De verschillende emoties en de vele gezichten van mensen evenals de schoonheid hiervan heeft altijd mijn interesse gehad. Mode is sinds mijn jeugd ook een van mijn grote aandachtspunten.” Na een opleiding gewicht en diëtiek is zij ook gewichtsconsulent geweest en nu is Paula alweer sinds vele jaren restaurantmanager. “Het belang van voeding en gezondheid zijn hiervoor mijn basis.”
Al jarenlang volgt Paula privé opleidingen bij verschillende leraren van de kunstacademie. “Verder doe ik zeer veel studie in de vrije uren en vrije dagen. Op vakantie ga ik enkel als mijn schilder- en tekenmaterialen mee kunnen. In vele opzichten ben ik ook een autodidact. Op dit moment woon ik aan de bosrand in het grensgebied van Noord Limburg, Gelderland en Duitsland wat mij veel inspiratie geeft.”
Bij haar werk maakt ze gebruik van diverse materialen zoals acryl op canvas, olieverf op canvas, aquarel op papier, potlood op papier etc. “Mijn werk bestaat vooral uit portretten maar ook abstract werk en landschappen. Verder maak ik werk in opdracht, ingevuld in mijn eigen stijl.” In Myllesweerd wil ze graag voornamelijk werken uit 2017 en 2018 laten zien.
Voor meer informatie en voorbeelden van werken zie www.vandevenpham.nl