Nieuws
  Di 03 september 2013

Introductie Week van het Landschap: Brabants Landschap en Filmhuis Mill organiseren natuurfilmavond


Op vrijdagavond 13 september organiseert Filmhuis Mill in samenwerking met Brabants Landschap een filmavond waar natuurfilms gedraaid worden die in de provincie Noord-Brabant zijn opgenomen. Ook wordt de trailer van de film ‘Landgoed Tongelaar, land van das en burcht’, vertoond. Deze film gaat op 22 september in première tijdens de Week van het Landschap.

Deze filmavond is georganiseerd ter introductie van de Week van het Landschap. Deze week wordt dit jaar door Brabants Landschap georganiseerd in de gemeente Mill en Sint Hubert op Landgoed Tongelaar, van zaterdag 21 t/m zondag 29 september. Ter gelegenheid  van deze Week van het Landschap zijn er de afgelopen winter en tijdens het voorjaar filmopnames gemaakt op Landgoed Tongelaar. Deze film ‘Landgoed Tongelaar, land van das en burcht’, gaat tijdens de Week van het Landschap op Tongelaar in première.

Op vrijdagavond 13 september wordt er al een korte impressie van deze film vertoond, naast drie andere films over de natuur in Noord-Brabant. De films worden steeds ingeleid door de filmmaker Mark Kapteijns. Ook te zien op deze avond zijn ‘De Patrijs’ (want 2013 is het jaar van de Patrijs), ‘Pompveld’ (een eendenkooi in het land van Heusden en Altena) en ‘Het Markiezaat’ (gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht). Tussendoor kan men een bezoek brengen aan de informatiestand van Brabants Landschap. Ook zal Theo de Mol (Brabants Landschap) later op de avond de Week van het Landschap toelichten.

De avond begint om 19.30 u. en eindigt om 21.30 u. De toegang is gratis. Voor meer informatie, kijk op www.brabantslandschap.nl/actueel.

Landgoed Tongelaar, Myllesweerd