U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Zo 04 maart 2018

Unieke herinnering als dank voor bijzondere prestaties voor Cultureel Centrum Myllesweerd


Op vrijdag 2 maart ontvingen Ben Hamers en Paul Sweens uit handen van Myllesweerd voorzitter Bert de Jongh een uniek beeldje. Dit als dank voor hun jaren lange inzet voor Cultureel Centrum Myllesweerd. Ook Ineke Bekkers krijgt dit bijzondere geschenk, zij was door ziekte verhinderd op deze feestelijke bijeenkomst. Het beeldje is een 3d versie van het Myllesweerd-logo en is gemaakt door Emile Merkus van Kopie You 3d Printing uit Mill.
Prestaties
Ineke was vanaf de start van Myllesweerd actief binnen diverse commissies en gaf mede vorm aan de diverse film- en theaterprogramma’s in Myllesweerd. Ben en Paul waren al voor de bouw van Myllesweerd actief om te adviseren rond bouw en inrichting en gaven later samen met andere bestuursleden volledige invulling aan alle (bedrijfs)activiteiten van Myllesweerd. Vorig jaar namen zowel Ineke, Ben als Paul afscheid als commissie en bestuursleden van Myllesweerd.
Logo
Het beeldje is het logo van Cultureel Centrum Myllesweerd in 3d geprint. Het logo is bij de oprichting van ontworpen door Ellen Josemanders van Nanook Vormgeving uit Mill. Zij is er in geslaagd veel zaken terug te laten komen in dit logo waar Myllesweerd voor staat. Dat bij de start van Myllesweerd in 2012, maar nog steeds is dit logo actueel.
Betekenis
Aangezien de doelgroep van Cultureel Centrum Myllesweerd heel breed is, is de combinatie “nostalgisch” en “modern” verwerkt in Mylles en in Weerd in het logo. Hier spreekt ook verbondenheid uit tussen jong en oud, informeel, vertrouwd en toegankelijk voor iedereen. De figuren in het logo staan voor Mensen en dat Myllesweerd voor iedereen is, mannen, vrouwen en kinderen. De dansende vrouw staat voor kunst en cultuur, maar ook voor vrolijkheid. Verder is er een podium verwerkt in het logo. Dit wil zeggen dat Myllesweerd iedereen een podium wil bieden voor toneel, muziek en theater. Tenslotte is ook een dak herkenbaar in het logo. Dat omdat Myllesweerd onderdak biedt aan tal van andere organisaties zoals de bibliotheek, Lokale Omroep Mill, Sociom, Myllesheem en vele incidentele gebruikers van Myllesweerd.
Meer
Meer weten over Myllesweerd? Check dan regelmatig deze site, like onze Facebookpagina en volg ons op Twitter.