U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Do 16 november 2017

Concert en tentoonstelling rond 80 jaar muziekvereniging St. Willibrord te horen en zien in Myllesweerd


Ter gelegenheid van het 80 jarig jubileum van de Millse Muziekvereniging St. Willibrord is er vanaf 18 november a.s., 2 weken lang, de tentoonstelling ’80 IS PRACHTIG’. Deze is te zien in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill.
Maanden lang heeft een speciaal hiervoor samengestelde commissie bestaande uit leden van de harmonie Hans Cranen, Helga Heijs, Ine Cornelissen, Ben Verheijen en voorzitter Jolanda Hermans hard gewerkt. De commissie is er in geslaagd om op bescheiden schaal de geschiedenis van de muziekvereniging op een prachtige manier weer te geven.
BRAND
De commissie werd enigszins belemmerd in het intensieve speurwerk in oude archieven en spullen omdat door een brand bij café/zaal Vugts aan de Beerseweg (nu Het Lagerhuis) veel verloren is gegaan. Dat weerhield ze er echter niet van om op zoek te gaan naar bijzondere en noemenswaardige documenten die niet alleen in het verleden, maar ook nu nog, een stevig fundament zijn in de identiteit van de muziekvereniging.
KLEINSCHALIG EN LEUK
Oude tijden herleven door allerlei attributen, een diversiteit aan uniformen, instrumenten en foto’s. Alles bij elkaar vertelt dit de geschiedenis van de vereniging in vogelvlucht. Het is kleinschalig en vooral bedoeld om op een leuke manier in gesprek te gaan met elkaar. Bij oud-leden zullen er ongetwijfeld herinneringen naar boven komen en zullen veel anekdotes worden verteld. Vooral deze mooie herinneringen en verhalen uit de geschiedenis maken de tentoonstelling ’80 IS PRACHTIG’ bijzonder en compleet!
REÜNIECONCERT
Op 18 november a.s. is er een reünieconcert als afsluiting van dit jubileumjaar. Hieraan doen ook veel oud-leden mee. Dit concert begint om 20.00 uur in Myllesweerd.
Tijdens dit concert wordt de tentoonstelling ’80 IS PRACHTIG’ geopend door de voorzitter van de harmonie. In de pauze en na het concert is de tentoonstelling te bezichtigen in de passage tussen Myllesweerd en het gemeentehuis. Daarna nog 2 weken tijdens de openingstijden van Myllesweerd.

Gerelateerde activiteit