U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Do 31 augustus 2017

Expositie Heleen Verbrugge in Cultureel Centrum Myllesweerd


Van 1 september tot en met 31 oktober is er in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill een expositie van Heleen Verbrugge te zien. Deze expositie is tijdens openingstijden gratis te bezoeken. Naast schilder is de 41-jarige Heleen Verbrugge uit Boekel ook schrijfster.
Schrijven
“Schrijven doe ik al vanaf dat ik van de lagere school af ben,” vertelt Heleen Verbrugge. “Later ben ik gedichten gaan schrijven en dat heeft geresulteerd in een gedichtenbundel die ik een jaar geleden heb uitgebracht. Op de lagere school is de interesse in de kunst gewekt. Deze ontwikkeling heeft zich later ontplooid.”
Schilderen
Sinds 2004 is ze actief als schilder. Hiervoor volgde zij verschillende cursussen bij diverse kunstenaars. “Ook heb ik twee jaar kunstacademie gehad aan de nieuwe academie in Utrecht. Hier heb ik twee jaar les gehad en daarna heb ik de keuze gemaakt zelfstandig verder te gaan en wederom lessen bij diverse kunstenaars om mijn autonomiteit en authenticiteit te behouden. Dit vind ik heel belangrijk. Mijn eigen weg zoeken en vinden.”
Inspiratie
De inspiratie voor het werk haalt Heleen uit de meest uiteenlopende zaken. “Alles wat ik maak komt vanuit mijn binnenwereld, ervaringen in het leven en gevoelens. Emoties bundel ik per werk in een schilderij. Welke technieken ik gebruik is heel vaak intuïtief.” Dagelijks is ze met haar Labrador in het bos te vinden. “Dat vind ik fijn, ik hou van de natuur. Het geeft mij rust en het brengt mij in balans en zeker ook inspiratie.”
Informatie
Meer informatie over het werk van Heleen en haar contactgegevens zijn te vinden op www.heleenverbrugge.nl