U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Di 05 februari 2013

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers op allerlei gebied


Al sinds de opening van Myllesweerd, zo’n tien maanden geleden, wordt ons Cultureel Centrum gerund door veel vrijwillige krachten. Door de rol van theater, die we in de toekomst meer en meer gaan aannemen, zijn er nog meer plekken beschikbaar voor vrijwilligers. Er is een behoorlijk budget om te organiseren en er is veel eigen inbreng mogelijk.

Ineke Bekkers, lid van de activiteitencommissie van Myllesweerd vertelt: “De enthousiaste activiteitencommissie, waar onder andere ik lid van ben, zorgt met hulp van de technische commissie en andere vrijwilligers, voor de programmering van veel leuke voorstellingen en films. Omdat nog meer inbreng welkom is, zoeken wij, de activiteitencommissie (subcommissie Filmhuis Mill en subcommissie theaterprogrammering) nog meer leden.”

Ineke vervolgt: “Het is niet alleen leuk om de activiteiten te plannen, je leert ook organiseren en je komt regelmatig voor verrassingen te staan. Daarnaast krijg je inzicht in het reilen en zeilen van de theaterwereld. Je komt veel te weten over dingen waarvan je echt geen flauw idee had dat ze zo gingen. We werken met gemotiveerde mensen en hebben een ruim budget tot onze beschikking. Daarnaast is er veel ruimte voor eigen inbreng. Daar wil ik wel aan toevoegen dat je als activiteitencommissie uiteindelijk samen verantwoordelijk bent voor de programmering en organisatie. Je hoeft dit beslist niet alleen te doen. Eén keer per maand wordt er vergaderd en voor de rest kun je helemaal je eigen tijd indelen voor voorbereidingen, overleg, organisatie en het samenstellen van eventuele subcommissies.”

Belangstelling?

Wij zijn op zoek naar meer enthousiaste vrijwilligers van jong tot oud die over organisatorisch talent beschikken, niet bang zijn de handen uit de mouwen te steken en interesse hebben in theater, muziek en andere culturele activiteiten. In het bijzonder voor het opzetten van het kindertheater zijn nog mensen nodig. Daarover is momenteel al overleg met de cultuurcoördinatoren van de basisscholen. Ook zoekt Myllesweerd nog vrijwilligers met een ondersteunende functie, bijvoorbeeld voor de kaart- en muntverkoop, toegangscontrole, in de keuken of achter de bar.

Heb je belangstelling om aan te sluiten bij de activiteitencommissie, neem dan contact op met Ineke Bekkers, via ineke.bekkers@myllesweerd.nl. Heb je belangstelling in een ondersteunende vrijwilligersfunctie? Neem
dan contact op met Jolanda Hermans (secretaris) via
secretaris@myllesweerd.nl. Mocht je belangstelling hebben om je aan te sluiten bij de groep vrijwilligers van de technische commissie, neem dan contact op met Aart Plas, coördinator van de technische commissie, via aartplas@hetnet.nl.