U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Wo 16 augustus 2017

Dag Mama in Theater Myllesweerd


De muziektheater hit met lezing en workshop over omgaan met dementie

Speciaal voor medewerkers van Pantein en alle andere belangstellenden zijn er in september 2 shows in Theater Myllesweerd in Mill. Door middel van deze indrukwekkende theatershows wil Pantein alle medewerkers inspireren en danken voor hun tomeloze inzet en betrokkenheid. Want samen maken zij het waar, iedere dag opnieuw. Maar ook alle andere belangstellenden zijn van harte welkom bij deze voorstelling.

De voorstelling speelt op dinsdag 12 en donderdag 14 september om 19.00 uur in theater Myllesweerd, Kerkstraat 3 te Mill. Tickets zijn a 10,00 euro af te halen bij de balie van Myllesweerd en online te bestellen via de rubriek Overige op www.myllesweerd.nl

Dag Mama – een uniek concept
´Dag mama’ werd geschreven door (gepromoveerd) ouderenpsychologen dr. David Blom en drs. Sarah Blom. In korte tijd is ze uitgegroeid tot een begrip in Nederland en België. Meer informatie is te vinden op www.oudwordenmetzorg.nl

‘Dag Mama’ gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

Door middel van levensechte scenes en prachtige muziek kruipt de toeschouwer in de huid van de mens met dementie. Men beleeft én begrijpt als nooit tevoren wat de ziekte met hem of haar doet. Niet eerder kwam men zo dichtbij. In een aansluitende theaterlezing en workshop reiken de psychologen vervolgens de belangrijkste en mooiste inzichten en handvatten uit wetenschap en praktijk aan om het beste te kunnen geven aan de mens met dementie – en aan elkaar. Er is nog zoveel mogelijk.

 

Gerelateerde activiteit