U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Ma 01 mei 2017

Boekpresentatie Papa's bloed door Dennis Verweijen in Cultureel Centrum Myllesweerd


Verliefd worden, trouwen en voor het eerst vader worden. De meeste mensen doen er minstens enkele jaren over, maar Dennis Verweijen (37) deed het in amper 365 dagen. En dat terwijl hij halverwege het jaar ongeneeslijk ziek werd verklaard. Verweijen schreef er het bijzondere boek ‘Papa’s bloed’ over, dat op zondag 7 mei uitkomt.
De datum 7 mei is niet voor niets door Dennis gekozen. Het is op die dag precies twee jaar geleden dat bij hem acute myeloïde leukemie werd vastgesteld. Ondanks een emotionele oproep in de media en een benefietwedstrijd bij zijn oude voetbalclub Juliana Mill bleek de zoektocht naar een geschikte donor voor Dennis tevergeefs. Ook een alternatieve behandeling in Duitsland met de stamcellen van zijn vader liep op niets uit. Ondanks alle tegenslag besloot hij zijn dromen na te jagen.
Nooit te ziek om te dromen
‘Nooit te ziek om te dromen’, werd dan ook het motto van de in het Brabantse Uden woonachtige Dennis. Eerst besloot hij samen met zijn grote liefde Anke in het huwelijksbootje te stappen en in mei vorig jaar kwam hun dochtertje Robin ter wereld. Ondanks de grote kans dat Dennis de bevalling niet mee zou kunnen maken. In het boek Papa’s bloed beschrijft hij het turbulente jaar na de diagnose, waarin de emoties angst, geluk en onzekerheid zich in sneltreinvaart opvolgen.
Stichting Matchis
Dennis leeft nog steeds en is vastbesloten om ook de bevalling van zijn tweede kindje (in oktober) mee te maken. Ondertussen zet hij zich in voor Stichting Matchis. De stichting helpt mensen met een ernstige bloedziekte bij de zoektocht naar een geschikte stamceldonor. De opbrengsten van het boek komen ten goede aan de stichting. “Ik wil met mijn boek aandacht vragen voor het belang van stamceldonorschap. Daarnaast hoop ik mensen te inspireren. Ik wil nog lang geen afscheid nemen, maar het boek is sowieso een blijvende herinnering aan mij.”
Boekpresentaties
Er worden diverse boekpresentaties gehouden waaronder ook in Mill. Dit zal woensdagavond 24 mei zijn in Cultureel Centrum Myllesweerd. Inloop met gratis kopje koffie of thee is vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur start het programma. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Dan is aanmelden gewenst zodat we ongeveer weten welk aantal bezoekers we kunnen verwachten. Aanmelden kan via tel. 0485-325634 of per mail