U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Do 20 april 2017

5 jaar Cultureel Centrum Myllesweerd


Op zaterdag 14 april 2012 werd Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill officieel geopend. Dat is deze maand dus precies 5 jaar geleden. Bij de start van het nieuwe film- en theaterseizoen begin september, worden er diverse activiteiten georganiseerd rond dit 5-jarig jubileum. Hierover hoort en leest u later meer.
Begin
Bert de Jongh nam enkele maanden geleden het voorzitterschap over van Ben Hamers. Met Ben kijken we even kort terug op het begin van Myllesweerd: “Al 2 jaar voor de opening in april 2012 waren Paul Sweens en ik door de gemeente gevraagd mee te denken over het nieuwe culturele centrum. Ik was toen secretaris van Marienweerd. Ook bij bijvoorbeeld de keuze van de architecten waren we betrokken.”
Uitdaging
Ben vertelt dat het een uitdagende klus was om met niets te beginnen dan alleen de taak om een cultureel centrum draaiende te krijgen. “Het samenstellen van het bestuur, inrichting van Myllesweerd, aanschaf van meubilair en alle benodigdheden, opzetten van de bedrijfsvoering en werving vrijwilligers, er was niets dus alles moest nog gebeuren. Ook het plannen van theatervoorstellingen en films en uiteraard de verhuur van ruimtes was een flinke klus.”
Dank
Nu 5 jaar later kijkt Ben tevreden en ook trots terug op wat er gerealiseerd is. “Maar dit alles was nooit gelukt zonder de inzet van veel vrijwilligers. Het is erg bijzonder als je ziet hoe vele mensen zich vrijwillig in hebben gezet en nog steeds doen om Myllesweerd echt een gebouw van iedereen te laten zijn. Maar ook de betrokkenheid van onze beheerders en de inzet van Sas en Bep mag niet onvermeld blijven.” Sas en Bep verzorgen binnen Myllesweerd een kleinschalige dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Hiermee laten we ook zien dat Myllesweerd echt voor en door iedereen is en hangt er echt een fijne en huiselijke sfeer.”
Jubileum
Het eerste lustrum zal later dit jaar gevierd worden met een jubileumprogramma voor iedereen. Dat met enkele filmvoorstellingen, een middag waar Brabantse muziek en informatie van vroeger centraal zal staan, een avond met een bekende Brabantse cabaretier, een ontbijt en open dag en meer. En het mooiste is dat dit alles gratis toegankelijk zal zijn. Reserveer alvast woensdag 30 augustus, vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september in de agenda voor dit jubileumprogramma.
Nieuw seizoen
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de invulling van het film- en theaterseizoen van 2017 - 2018. Nieuw is sowieso dat niet alleen de derde woensdagavond van de maand het Filmhuis actief is, maar ook elke eerste woensdagavond van de maand. Daarnaast kan men vanaf het nieuwe seizoen zowel voor film- als theatervoorstellingen tickets reserveren op stoelnummer.
In de week van 10 mei maakt Cultureel Centrum Myllesweerd het programma voor het nieuwe theaterseizoen bekend. Dat o.a. via De Neije Krant, de site inmill.nl en de online uitagenda uitinmill.nl. Daarnaast blijft men uiteraard optimaal op de hoogte door Myllesweerd te volgen op Twitter en de Facebookpagina te liken. Verder lanceert Myllesweerd voor het nieuwe seizoen nog een splinternieuwe website met nog meer informatie rond alle voorstellingen, gebruikers, huurders en mogelijkheden in en rond Cultureel Centrum Myllesweerd.