U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Di 21 maart 2017

Reserveer tijdig voor Pater Moeskroen samen met Toeternietoe in Theater Myllesweerd in Mill


Vorig jaar bestond Pater Moeskroen 30 jaar. Een jaar vol feest dus, waarin teruggeblikt werd, maar vooral ook vooruitgekeken. In de dertiende theatertour, met de toepasselijke titel ‘Fiësta’, grijpt de band de gelegenheid aan om één van hun grootste inspirators in het zonnetje te zetten. De sound van The Pogues vormt de basis voor Moeskroen-hits als ‘Laat Maar Waaien’, ‘Whiskey is de Duivel’ en ‘Hela Hola’.
Manager
De in Mill geboren en getogen Hugo Berends (32 jaar) is sinds enkele jaren manager van Pater Moeskroen. “Ik werkte bij de Pul in Uden en zag op de site van Pater Moeskroen dat zij op zoek waren naar een manager. Ik wilde graag meer doen in de muziek en solliciteerde en ik ben het geworden.” Hugo regelt boekingen, administratie, contracten en promotie voor de band. “De band moet zich bezig kunnen houden met muziek maken, de rest doe ik.”
Band
Martien van Oostrom is één van de grondleggers van Pater Moeskroen. “Ruim 30 jaar alweer ja,” zegt Martien lachend. “We hebben momenteel zo’n leuke groep en team waar we mee werken. Dat is zeer bepalend voor het succes, maar ook voor het vinden van nieuwe wegen. Je moet je kwetsbaar durven opstellen, daar is openheid en vertrouwen voor nodig.” Frontman Bart Swerts beaamt: “We doen dit echt samen en hebben de steun van elkaar nodig.” De afwisseling van theatershows en festivals en feesttenten in de zomermaanden maakt het extra leuk. “In het theater kun je veel meer laten zien, muzikale detaillering, finesse.”, vertelt Martien. “Ik durf niet te zeggen hoeveel instrumenten we nu gebruiken, vorige tour waren het er 74, dat zal nu iets minder zijn, maar we gebruiken ook andere voorwerpen waarmee we muziek maken. We doen bijvoorbeeld een nummer met gereedschapskisten.”, vult Bart aan.
Theatershow
Fiësta’ is een typische Pater Moeskroen show. “De Ierse en Keltische traditionals staan in deze show echt centraal, maar we gooien er natuurlijk onze eigen saus overheen. Soms een beetje ska, soms akoestisch en soms zelfs hardrock”, aldus Martien. De show bevat nieuw en oud materiaal, allemaal geïnspireerd op muziek van The Pogues, met een enkele cover.
Feestorkest Toeternietoe
In het theater komen natuurlijk bekende hits als ‘Hela Hola’ en ‘Whiskey is de Duivel’ voorbij, maar voor het nummer ‘Laat Maar Waaien’ nodigde de band het in Mill wereldberoemde Feestorkest Toeternietoe uit om met hen mee te spelen. “Dit nummer leent zich er goed voor om de band uit te breiden met een blazersgroep, dat klinkt heel vol,” vertelt Hugo. “We kennen zelf een hoop blaaskapellen en dweilorkesten die onze muziek spelen en krijgen regelmatig de vraag of we met hen op willen treden. Wel nu, dat kan op deze manier en op zaterdagavond 1 april doet Pater Moeskroen dat met Toeternietoe in Mill.”
Tickets
Kaartjes zijn a 19,50 euro inclusief een consumptie af te halen bij de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Ook zijn ze hier online te reserveren via de rubriek theater.
Bekijk hier ook het interview met Hugo Berends, manager Pater Moeskroen.