Nieuws
  Zo 08 januari 2017

Leon van der Zanden met humoristische show Supergewoon komende zaterdag in Theater Myllesweerd


De Brabantse cabaretier Leon van der Zanden brengt dit seizoen een nieuwe avondvullende voorstelling op de planken. Met zijn vorige theatershow genaamd ‘Rebel’ introduceerde hij een nieuwe vorm van cabaret. Dit seizoen gaat hij weer op de welbekende humoristische voet verder, waarmee hij met de voorstelling ‘Supergewoon’ weer helemaal zichzelf is. Aanstaande zaterdag 14 januari staat hij in Theater Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill.
Supergewoon
Na het brengen van zijn bijzonder avondvullende voorstelling ‘Rebel’ brengt van der Zanden twee jaar later het programma ‘Supergewoon’. Het is de achtste avondvullende voorstelling die deze Helmonder sinds 2002 naar de theaters bracht. De voorstelling ‘Rebel’ was een vreemde eend in de bijt in het cabaretgenre. Toch deed de opmerkelijke voorstelling het goed bij het publiek en waren de recensies lovend. Dit seizoen keert Leon van der Zanden terug met een reguliere cabaretvoorstelling zoals we dat van hem en het genre gewend zijn.
Van der Zanden opent zijn avond met een verhaal over hoe hij 80 km te hard reed en daarvoor werd aangehouden door een politieagent. Al snel maakt hij het bruggetje naar wat de rode draad door de avond vormt: spirituele therapie. We worden vol passie en toewijding meegenomen naar ‘zijn’ spirituele wereld. Een introductie over de chakra’s van de mens is daarbij uiteraard niet uit te sluiten, van teen tot kruin worden we dan ook meegenomen langs de zeven chakra’s die de mens telt. Stap voor stap werken we de chakra’s af waarbij de cabaretier regelmatig op zijsporen springt. Zo vertelt hij over hoe hij in de sauna controleerde of hij geen homoseksuele gevoelens had. Afgewisseld met scherpe interactie, vervolgt hij zijn verhaal over zijn dikke en gemene huisbaas waarvan hij ruim vijf jaar een appartement huurde, met een geel gerookt plafond. We springen van hot naar her waarop we uiteindelijk belanden in de rechtbank waar Leon terecht stond voor de 80 km die hij te hard reed.
Leon van der Zanden bewijst met de avondvullende cabaretvoorstelling ‘Supergewoon’ nog altijd thuis te zijn in het cabaretgenre. Zonder blikken of blozen, weet hij het publiek mee te nemen in zijn eigen belevingswereld vol met intrigerende verhalen en bizarre analyses. Leon laat zien alle ingrediënten van een cabaretvoorstelling voor te kunnen schotelen. Krachtig, kwetsbaar, maar bovenal vlijmscherp zorgt hij voor entertainment op topniveau.
Tickets
Een ticket voor deze cabaretvoorstelling kost 17,50 euro en dat is inclusief een consumptie. Tickets zijn af te halen aan de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill en ook online te bestellen via de rubriek Theater op deze site.