U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Di 06 december 2016

Avondje lekker lachen? Reserveer dan nu tickets voor Vincent Bijlo voor as vrijdagavond in Theater Myllesweerd!


Cabaretier Vincent Bijlo staat aanstaande vrijdagavond 9 december om 20.15 uur in Theater Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill met zijn show, Het nieuwe nu. De blinde cabaretier weet met zijn handicap als basis iedereen een spiegel voor te houden. Dat doet hij op een zeer humoristische wijze. Een show die je absoluut niet mag missen.
Het nieuwe nu
In Het Nieuwe Nu bekijkt Vincent Bijlo de wereld door een ‘slimme’ bril en verplaatst hij zich in een zelfrijdende auto. Hij kan alles, alles, alleen. Dat maakt hem gelukkig, althans, dat is de bedoeling. Maar waarom mist hij zijn chauffeur zo? Waarom verdwaalt hij, ondanks dat zijn auto de weg weet?
“Ik heb een ukelele met wifi en een robot die, wat ik ook tegen haar zeg, nooit kwaad wordt. Ik heb een zelfrijdende auto waarin ik niet kan verdwalen, een telefoon met zoveel ogen als ik maar wil, welkom in 'Het Nieuwe Nu', die goeje nieuwe tijd. Ik ben precies op tijd geboren. Als ik eerder was geboren had ik al die technische mogelijkheden niet gehad. En als ik later was verwekt, was ik misschien niet eens geboren.
Ja, blinden zijn duur, kosten onze samenleving handen vol geld. En wat dacht je van blinde homo’s. Jazeker, die bestaan, ze zijn bijna allemaal voetbalscheidsrechter.
Het is een mooie tijd dus, maar wel jammer alleen dat zo’n robot niet lekker ruikt en geen warme software heeft en het zo stil is in zo’n onverdwaalbare auto. Ik heb schoennavigatie waarmee ik alleen over straat kan lopen. Als mijn linkerzool trilt moet ik linksaf, trilt mijn rechter, ga ik rechts. Gisteren begonnen ze allebei tegelijk te trillen. Wat moest ik doen?
Opeens miste ik de mens, die ouwe mens, met zijn grillen en nukken, zijn grappen, zijn onnavolgbare redeneringen, zijn beperkingen. Techniek is geweldig, maar we moeten ons er niet blind op staren, dan zien we elkaar niet meer. En als 'Het Nieuwe Nu' ergens om vraagt, is het om zien en gezien te worden.”
Tickets
Reserveer tickets online via de rubriek Theater op deze site of haal ze op bij de balie van Myllesweerd. Tickets kosten 15,-- en dat is inclusief een consumptie.