Nieuws
  Ma 05 september 2016

De Helleveeg (met nominaties voor Gouden Kalf) komende zondag tijdens ontbijtbios in Mill


Het nieuwe filmseizoen start in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill aanstaande zondag 11 september. Dat om 10.00 uur met de film de Helleveeg. Maar om 09.00 uur is er al de mogelijkheid aan te schuiven voor een heerlijk ontbijt. De kosten inclusief ontbijt bedragen 10,00 euro, een kaartje voor alleen de film kost 5,00 euro. Kaartjes zijn af te halen bij de balie van Myllesweerd maar ook hier online te bestellen.
De Helleveeg
De Helleveeg is een bitterzoet familiedrama, gebaseerd op de succesvolle gelijknamige roman uit 2013 van A.F.Th. van der Heijden. Tiny (Hannah Hoekstra) is een pittige en imposante verschijning die alle mannen in Brabant gek weet te maken. Haar neefje Albert (Benja Bruijning) is gefascineerd door zijn bijzondere tante en dol op haar verhalen. Haar ouders (Anneke Blok en Gijs Scholten van Aschat) maken zich echter zorgen over Tiny, net als haar zus Hanny (Hadewych Minis). Zal ze ooit de juiste man vinden en zich als een correcte vrouw weten te gedragen? De reden van de moeizame band tussen Tiny en haar familie blijkt echter zeer complex te zijn wanneer Albert zelf volwassen wordt en alle geheimen aan het licht komen.
Gouden Kalf
Deze film is genomineerd voor een Gouden Kalf als Beste Film en voor 2 beste vrouwelijke bijrollen van Hadewych Minisch en Anneke Blok. Maar ook voor 2 beste mannelijke bijrollen door Gijs van Scholten Aschat en Frank Lammers. Ook voor beste camera en production design kreeg de film een nominatie. Een mooie film dus om het nieuwe filmseizoen mee te beginnen.
Theater- en filmseizoen
Meer weten over het theater- en filmseizoen 2016 – 2017 in Cultureel Centrum Myllesweerd? Like dan de Facebookpagina, volg Myllesweerd op Twitter of zie de rubriek film en theater op deze site.