Nieuws
  Vr 08 juli 2016

Try-outconcert Vierdaagse orkest komende zondag in Cultureel Centrum Myllesweerd


Het Vierdaagse orkest 2016 treedt op zondag 10 juli op in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Het is het try-outconcert voor de reeks van optredens die later in die maand zijn. Het concert in Myllesweerd begint om 14.00 uur en is alleen toegankelijk voor senioren van de gemeente Mill en Sint-Hubert. Gratis kaarten zijn af te halen bij de SWOM in Myllesweerd en zijn verkrijgbaar bij aanvang van het concert.

Het Vierdaagse Orkest bestaat uit een harmonieorkest, combo, slagwerkgroep en een vocalistengroep. In totaal bestaat het gehele orkest uit ongeveer 80 enthousiaste en voornamelijk jeugdige muzikanten uit het Land van Cuijk en omstreken. Het betreft muzikanten van een kwalitatief
gevorderd niveau. De groepen worden professioneel aangestuurd door dirigenten Bart van Zutven, Stephanie van Werkhoven en Roel Verheggen. Jaarlijks wordt door de muzikale leiding een uitdagend en zeer afwisselend programma uitgekozen, variërend van musicalmuziek tot licht klassiek en pop. De concertreeks begint zaterdagavond 16 juli om 20.15uur met het Rooie Loper Concert in de Schouwburg Cuijk. Zondagmiddag speelt het orkest tijdens de officiële openingsceremonie van de 100ste Vierdaagse, in Nijmegen op de Wedren. Verder zijn er optredens in Wijchen (dinsdag 19 juli) en Cuijk (Kadeconcert donderdag 21 juli). Op vrijdag 22 juli speelt het orkest tijdens de doortocht van de wandelaars in Cuijk. Voor de derde keer speelt het Vierdaagse Orkest dit jaar op zaterdag 23 juli in Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Op zondagavond 24 juli sluit het Vierdaagse Orkest de concertreeks af in Boxmeer, dit jaar opnieuw op het Raadhuisplein.