Nieuws
  Vr 29 april 2016

Dit weekend 2 dagen expositie "een beetje vrede" door het SHC in Cultureel Centrum Myllesweerd


Morgen, zaterdag 30 april en zondag 1 mei 2016 staat in de theaterzaal en een gedeelte van de begane grond van Cultureel centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill een grote creatieve expositie van het Senioren Hobby Centrum (ontmoeting centrum voor senioren-menioren) opgesteld.
Tijdens deze korte, maar krachtige presentatie tonen meer dan 15 hobby groepen van het SHC een breed scala aan eigen gemaakte werkstukken met als uitgangspunt het lied een beetje vrede van Nicole
De creaties van o.a. muziek - hout -bloemen– metaal– glas – papier – klei –fotografie–koken – stamboom – talen –quilten - werken met fietsbanden-creatieve vaardigheden is zo divers dat zonder enige overdrijving gesproken mag worden over een unieke tentoonstelling. Zelden is voorgekomen dat zoveel disciplines samen gaan in een onderwerp.
De deelnemers van het Senioren Hobby Centrum zijn na de zomervakantie gestart met het bedenken en uitwerken van hun ideeën.
Het is interessant om het werkproces te volgen. De hobbygroep fotografie heeft vele foto’s hiervan gemaakt, deze worden tijdens de expositie op een groot scherm getoond in de theaterzaal.
Kunst is een belangrijk onderdeel van onze cultuur. Cultuur is een ander woord voor beschaving, voor een samenleving met alles wat de mens daarin tot ontwikkeling heeft gebracht. In deze overzicht tentoonstelling is duidelijk te zien wat de mens ziet als kunst, in al zijn eenvoud en uitstraling. Onder kunst wordt in het algemeen verstaan: het product van creatieve menselijke uitingen.
De geëxposeerde werken op deze inspirerende tentoonstelling geven samen een zeer gevarieerd en veelkleurig overzicht van een groep gedreven hobbyisten, van hun vakmanschap maar bovenal van de beeldende kracht die mensen ervaren met hun werkstukken die allen geïnspireerd zijn door de tekst van het lied:

“EEN BEETJE VREDE” van Nicole.
Nicole Seibert, Duitse zangeres Ze is vooral bekend van het nummer “Ein bißchen Frieden”, waarmee ze in 1982 het Eurovisiesongfestival won en waarmee ze in onder meer Nederland een nummer 1-hit scoorde.
De expositie wordt officieel geopend door de burgemeester van de gemeente Mill en Sint Hubert, de heer A.A.M.J. Walraven, op zaterdag 30 april om 12.00 uur.
Aansluitend zal de “hobbygroep Gitaar” meer dan tien gitaristen het passende lied “Ein bißchen Frieden” spelen en zingen.
Refrein:
Een beetje vrede, een beetje liefde
voor deze wereld waarop wij wonen
Een beetje vrede, een beetje vreugde,
er over dromen dat doe ik al
Een beetje vrede, een beetje liefde,
dat er weer hoop is voor alle mensen
Een beetje vrede, een beetje vreugde,
toe laat ons wensen dat het komen zal


Vanaf 15.00 uur zal “RECALL Hobbyband” optreden.
Zes muzikanten laten o.a. het lied horen maar dan met een eigen interpretatie.

Ook op zondag 1 mei is deze groep te horen van 15.00 tot 16.00 uur.
Beide dagen gratis entree.