U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Za 05 maart 2016

Première concerten regio-orkest vanavond in Myllisweerd in Mill


De première van de nieuwe concertreeks van het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) is vanavond, zaterdag 5 maart in Myllesweerd (Kerkstraat 3) in Mill. Het orkest met muzikanten uit het Land van Cuijk en de regio er omheen speelt die avond samen met de koninklijke fanfare Sint-Willibrord uit Heeswijk. Het uitwisselingsconcert begint om 20.00 uur, de entree bedraagt 5 euro, kinderen tot met 11 jaar hebben gratis toegang.
Het ROB treedt  tijdens de eerste twee weekenden van maart vier keer op, in Mill, Reek, Volkel en Overloon, steeds samen met een ander orkest. Het muziekgezelschap is een projectorkest, dat voor het negende jaar op rij een concertprgramma heeft ingestudeerd. Het harmonie-orkest bestaat uit 55 muzikanten, die onder leiding van dirigent Bart van Zutven sinds oktober vorig jaar elke week hebben gerepeteerd. “In een gemoedelijke sfeer is er hard gewerkt. In 20 repetities een repertoire instuderen, daar moet je heel wat voor doen,” zegt Albert de Vaal, voorzitter van het projectorkest.  Het Rob is volgens hem voor muzikanten een prachtige aanvulling op wat ze bij hun ‘eigen’ orkest doen. Volgens De Vaal een uitdaging voor goede muzikanten. “In korte tijd een mooi concert instuderen, ga er maar aan staan!”
In de keuze van de muziek is dit jaar gekozen voor een brede selectie aan klankkleuren, dat voor zowel de muzikant als de luisteraar prettig in het gehoor ligt. Film- en musicalmuziek, alsmede origineel harmoniewerk maken daar deel van uit. De bezetting is in een van de werken, Via Claudia, heel bijzonder. Muzikaal trekt het orkest in Via Claudia van noord-Italië via de Alpen naar zuid-Duitsland. In dat stuk is ook een rol weggelegd voor een harpist (via keyboard) en spelen bijzonder geluiden uit het Alpengebied een rol.
Het ROB speelt verder ook op zondag 6 maart om 14.30 uur in het Wapen van Reek samen met harmonie EMM uit Boekel (toegang gratis), op zaterdag 12 maart om 19.30 uur in het Muziekhuis aan de Forelstraat in Volkel, samen met harmonie Sint-Caecilia Volkel (toegang gratis) en op zondag 13 maart om 14.30 uur in De Pit in Overloon samen met muziekvereniging Crescendo uit Baarn (entree 5 euro).
Meer informatie: www.regioorkest.nl