U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Wo 06 januari 2016

Vanavond (woensdag 6 januari) bijeenkomst belangstellenden werkgroep techniek voor Theater Myllesweerd in Mill


Binnen Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill is sinds de opening in 2012 ook een technische groep actief. Zij zijn verantwoordelijk voor alles op het gebied van verlichting, geluid en beeld in het theater. Graag willen zij hun groep vrijwilligers uitbreiden. Op woensdagavond 6 januari organiseren zij daarom een bijeenkomst voor alle belangstellenden waarbij zij een kijkje kunnen nemen achter de schermen. Deze start om 20.00 uur in Myllesweerd. Op deze avond kan iedereen meer informatie krijgen over de apparatuur, de mogelijkheden en welke taken er zoal zijn voor vrijwilligers.

“De groep bestaat nu uit Willem Selten, Dennis Verstegen, Pieter Smits, Paul Speller en Brian van Wanroij,” vertelt Pieter Kessels. Hij is zelf als coördinator van de technische groep actief. “In Myllesweerd krijgen we de laatste tijd steeds meer activiteiten waarbij verlichting, geluid en of beeld gewenst is. Om aan deze vraag te kunnen voldoen zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om met techniek bezig te zijn.” Hierbij gaat het dan om zowel het opbouwen, klaar zetten als bedienen van bijvoorbeeld de verlichting- en geluidsapparatuur als de beamer. Pieter: “We beschikken over een professionele basis set waarmee heel wat mogelijkheden zijn. Ook de beamer is een professioneel apparaat waarmee we zowel vanuit de zaal als vanaf de achterzijde beelden kunnen projecteren op het scherm.”

Brian van Wanroij (19 jaar) is een van de vrijwilligers binnen de technische commissie van het eerste uur. “Ik ben wel technisch, maar met verlichting en geluid had ik toen nog niet veel ervaring. Maar dat heb ik hier in de praktijk geleerd. Hoe meer je ermee werkt, hoe meer mogelijkheden je leert kennen.” Maar ook leert hij veel van de techneuten die met theatergezelschappen mee komen. “Klopt. Wij krijgen tevoren een lijst met wensen van het theatergezelschap en dat alles installeren wij vooraf. Als zo’n gezelschap dan hier aankomt, gaan we met hun eigen technische mensen alles doorlopen en dan leer je van hen ook weer nieuwe dingen. Tijdens dat soort voorstellingen doen zij zelf de techniek, maar wel met onze spullen en soms aangevuld met wat eigen apparatuur van hen.”

Maar ook zijn er voorstellingen en activiteiten waarbij leden van de technische groep ook de bediening van de apparatuur verzorgen. Brian: “Bijvoorbeeld bij musicals van de scholen, de filmvoorstellingen maar ook bij bijvoorbeeld bijeenkomsten en vergaderingen zorgen wij dat het geluid werkt en de verlichting juist is ingeregeld.” “Het is echt een mooie hobby voor iedereen die wat met techniek, verlichting, geluid en beeld wil doen en het ook in de praktijk wil brengen,” vertelt Pieter. “Iedereen die enthousiast is, graag met anderen samenwerkt en met andere vrijwilligers deel uit wil maken van deze technische groep is van harte welkom.”

“De activiteiten hier in Myllesweerd zijn zowel in de avonden als overdag en ook in het weekend,” vult Hans Rutten aan. Hans is bedrijfsleider bij Cultureel Centrum Myllesweerd. “Daarom maakt het niet uit of vrijwilligers overdag, in de avond of in het weekend kunnen, hier kan men altijd terecht.”

Woensdag 6 januari is er om 20.00 uur een informatiebijeenkomst in Cultureel Centrum Myllesweerd voor alle belangstellenden. Iedereen is van harte welkom. Nu alvast meer weten? Bel Hans Rutten op tel. 0485-454366 of mail naar