Nieuws
  Di 17 november 2015

Workshops, stands en lezing komende donderdag rond dementie in Cultureel Centrum Myllesweerd


Op de voorlichtingsbijeenkomst, aanstaande donderdag 19 november vanaf 13.30 uur in Myllesweerd in Mill, kunt u allerlei informatie krijgen in workshops en stands in alle locaties van Myllesweerd. Na een boeiende toespraak van mevrouw dr. Anneke van der Plaats om 13.30 uur in de theaterzaal, kunt u de workshops en stands bezoeken. Zo is er een workshop en stand van een logopedist, die u kunt vertellen hoe om te gaan met beginnende communicatie problemen bij dementie. Hoe u iemand kunt helpen wanneer er problemen ontstaan met spraak-, en andere communicatie problemen.
mantelzorg
Er is een workshop en stand van Steunpunt Mantelzorg. Om als mantelzorger goed in balans te blijven, is het belangrijk om zelf op adem te kunnen komen. De zorg delen kan helpen om tijd te creëren voor eigen hobby’s en voor familie en vrienden. Met voldoende sociale contacten blijf je als mantelzorger beter in balans. In deze workshop gaan wij hiermee aan de slag.
relatie
In de workshop Relatie en Seksualiteit staat de veranderde relatie met mensen met dementie centraal. De gezonde partner staat voor de immense taak een gelijkwaardige relatie om te zetten naar een zorgrelatie. Ongevraagd moet de verzorger de regie over het leven van de partner overnemen. Wat zijn de voorwaarden om leven met een mens met dementie tot een succes te maken. In deze workshop worden hiervoor handvatten aangereikt.
ergotherapie
In de workshop en stand die bemand wordt door een ergotherapeut wordt duidelijk wat ergotherapie kan bieden om veilig en verantwoord thuis te blijven wonen ondanks ouder worden. Er worden praktische voorbeelden gegeven. Tenslotte kunt u ook nog informatie krijgen over valpreventie en is er gelegenheid om een paar balansoefeningen te doen.
Tovertafel
De Tovertafel is een speels product voor ouderen in de midden en late fase van dementie Met een demonstratie opstelling kun je zelf met de spellen spelen om een goede indruk te krijgen van de werking en de effecten van de Tovertafel. Probeer je hier zoveel mogelijk te verplaatsen in de personen waarvoor de Tovertafel bedoeld is: mensen in de midden tot late fasen van dementie. De Tovertafel werkt aanstekelijk en is voor iedereen een leuke activiteit.
Indien u zich wilt verzekeren van een stoel in de zaal, moet u zich van tevoren opgeven. Dat kan bij de SWOM, tel. 0485-455470 of de KBO Mill, tel. 0486-421088. Opgeven kan ook bij de GGD, tel. 088-3686040.