Nieuws
  Di 03 november 2015

Veel positieve reacties op Wereldwinkel in Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill


Vorige week lanceerde Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill het idee om een Wereldwinkel te starten in de voormalige ruimte van het VVV-kantoor. Hierop kreeg het bestuur van Myllesweerd veel positieve reacties. Ook melden zich al diverse vrijwilligers aan. Maar om ook daadwerkelijk een Wereldwinkel te openen in Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill, zijn er nog enkele vrijwilligers meer nodig. Hoe meer vrijwilligers, hoe vaker de Wereldwinkel de deuren kan openen. Geen ervaring in de winkelbranche is overigens niet erg, vrijwilligers krijgen een cursus om meer te weten te komen over de producten, werkwijze en achtergrond van de Wereldwinkel.

Over Wereldwinkel Nederland
Met de verkoop van fairtrade producten zoals o.a. koffie, thee, chocolade en cadeautjes investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen.

In Nederland zijn zo’n 200 Wereldwinkels te vinden waar totaal ruim 7000 vrijwilligers actief zijn. De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten zoals pottenbakkers en koffieboeren er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Dit is een doelstelling waar Myllesweerd zich prima in kan vinden.

Meer weten of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met Ben Hamers via of bel met Cultureel Centrum Myllesweerd op tel. 0485-454366. Uiteraard kunt u zich ook aanmelden bij de balie van Myllesweerd.