U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Wo 14 oktober 2015

Fanfare St Lucia en Harmonie St Willibrord aanstaande zondag in Myllesweerd


Aanstaande zondag 18 oktober vindt er in Mill een uitwisselingsconcert plaats tussen Fanfare St. Lucia uit De Mortel en Muziekvereniging St. Willibrord uit Mill. Muziekvereniging St. Willibrord, Mill is 13 juli 1937 opgericht. De vereniging bestaat uit een harmonie orkest en een samenspelgroepje. In totaal heeft de vereniging ongeveer 100 leden. In 2014 zijn zij in samenwerking met muziekverenigingen uit naastgelegen dorpen een eigen muziekopleiding gestart. Het harmonieorkest wordt sinds augustus 2011 geleid door dirigent Eric Roefs. Het samenspelgroepje door René Schipperheijn.
St Willibrord werkt toe naar een uitwisseling in Duitsland in 2016 en de viering van haar 80 jarig bestaan in 2017, wat groots gevierd zal gaan worden met diverse activiteiten.
Het concert van 18 oktober dient voor de St. Lucia, met haar dirigent Jean Paul Verhofstad, als voorbereiding op hun concoursdeelname op 29 november in Veldhoven. Uiteraard zullen dan ook de concourswerken deze middag ten gehore worden gebracht. Na de zomervakantie is al stevig gerepeteerd op de stukken, dit zowel in afzonderlijke groepsrepetities als met het gehele orkest. Op 18 oktober kan het publiek horen of St. Lucia op de goede weg is richting concours. Naast deze concourswerken zullen nog enkele andere fraaie muziekstukken worden uitgevoerd.
Het concert vindt plaats in een heel fraaie locatie: Cultureel Centrum Myllesweerd, Kerkstraat 3 in Mill. Aanvang 14.00 uur. Toegang gratis.