Nieuws
  Vr 11 september 2015

Woensdagavond 16 september Filmhuis Mill met Still Alice


Na de succesvolle start van dit nieuwe filmseizoen in Myllesweerd in Mill op zondag 6 september met een ontbijtfilm, staan de volgende films alweer op het programma. Op woensdagavond 16 september is dat de film Still Alice. Deze start om 20.00 uur en net als bij de matineebios is ook deze avond de toegang 5,00 euro. Dit is inclusief een consumptie. Kaartjes zijn online te reserveren, af te halen bij de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill en zijn verkrijgbaar aan de kassa.

Still Alice – woensdag 16 september 20.00 uur
Alice Howland is een gerenommeerde professor in de linguïstiek met drie kinderen. Ze heeft haar leven op een rijtje en niets lijkt haar geluk in de weg te staan. Op een dag begint ze woorden te vergeten. Ze wordt gediagnosticeerd met Alzheimer. In haar strijd tegen het geheugenverlies probeert ze verbonden te blijven met haar familie, terwijl haar herinneringen langzamerhand verdwijnen.

Brabançonne – vrijdag 2 oktober 14.00 uur
De Vlaamse harmonie Sint-Cecilia en het Waalse En Avant zijn allebei geselecteerd voor de grote Europese finale. Wanneer de solist van Sint-Cecilia dood neerstort op het podium heeft Elke, dochter van dirigent Jozef, een idee om alsnog hun finale te redden: de fantastische trompettist Hugues weghalen bij de Walen.
Brabançonne is een muzikale romantische komedie waarin geen middel wordt geschuwd om elkaar de loef af te steken: list en bedrog, solo’s en duetten en ja, zelfs de liefde.

Whiplash – woensdag 21 oktober 20.00 uur
Andrew is een veelbelovende 19-jarige drummer. Hij studeert aan een berucht conservatorium in Manhattan. Hij wil echter niet zomaar een muzikant zijn. Achtervolgd door de mislukte carrière van zijn vader, die schrijver was, en de angst dat het wel eens genetisch kan zijn, droomt hij ervan om de top te bereiken. Vastbesloten om niet in de voetsporen van zijn vader te treden oefent hij dagelijks tot zijn handen bloeden. De druk wordt nog groter als hij wordt uitgekozen om in de schoolband te spelen onder leiding van de beruchte Terence Fletcher, een muziekleraar die omstreden methodes toepast om het potentieel van zijn student naar boven te halen.

Meer weten over het film- en theaterprogramma van Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill? Volg ze dan via Twitter, like de Facebookpagina, bekijk www.myllesweerd.nl en neem een gratis abonnement op de digitale nieuwsbrief. Ook dat kan via www.myllesweerd.nl