U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Ma 27 juli 2015

Informatieavond werving vrijwilligers glasvezelcampagne in de gemeente Mill en Sint Hubert


In 2016 start de informatiecampagne om een glasvezelnetwerk in de gemeente Mill & Sint Hubert aan te leggen. Op woensdagavond 5 augustus organiseert LVCNET een informatieavond voor vrijwilligers. Deze start om 19.30 uur in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Er zijn 51 vrijwilligers nodig die voor circa 5100 gezinnen in de gemeente glasvezel mogelijk gaan maken. 30 in Mill, 10 in Langenboom, 5 in Wilbertoord en 7 in Sint Hubert. De vrijwilligers krijgen hiervoor een training die begin oktober van start gaat.

De rode draad van de vrijwilligerstaken is buurtgenoten voorzien van de juiste informatie. Als vrijwilliger wordt je de glasvezeldeskundige van de buurt. Er zijn taken samengesteld op basis van tijd. Het varieert van het rondbrengen van informatiefolders in de buurt tot het coördineren en organiseren van inschrijf- en informatieavonden. Voor iedereen die wil dat er glasvezel in de gemeente Mill en Sint Hubert komt, is er wel een taak.

Training in oktober
In de bijeenkomsten komen alle aspecten van glasvezel aan de orde. Daarmee kunt u alle vragen van buurtbewoners beantwoorden. Als vrijwilliger speelt u een belangrijke rol. U geeft de buren de juiste informatie over glasvezel.
Inwoners hebben veel vragen over glasvezel: Waarom is glasvezel nodig? Moet ik een nieuwe tv of pc kopen? Moet ik nieuwe kabels in mijn huis aanleggen? Waarom is glasvezel goedkoper? Allemaal vragen die veel indianenverhalen opleveren. Daarom is het zo belangrijk dat vrijwilligers goed opgeleid op pad gaan om de buurt te informeren.

Waarom glasvezel?
In Nederland zijn circa 2 miljoen woningen al door KPN aangesloten op glasvezel. KPN en Ziggo willen hun breedbandnetwerk in Wilbertoord niet verder uitbreiden. En dat terwijl de noodzaak van glasvezel steeds groter wordt door het toenemende internetgebruik.

Jaarlijks stijgt het internetgebruik met ongeveer 40%. Uit onafhankelijk onderzoek door TU Eindhoven blijkt dat we over 10 jaar een downloadsnelheid willen van 885 Mb per seconde. Terwijl we nu al tevreden zijn met 50 Mb. De netwerken van KPN en Ziggo komen nu niet verder dan 200 Mb down- en 20 Mb upload. Glasvezel haalt met gemak 900 Mb, zowel bij down- als uploaden.

U kunt zich aanmelden als vrijwilliger op www.lvcnet.nl.