U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Ma 15 juni 2015

Woensdagavond 17 juni Filmhuis Mill met: The Imitation Game


De laatste film voor de zomerstop staat bij Filmhuis Mill woensdagavond 17 juni om 20.00 uur op het programma. Die avond kunt u in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill kijken naar The Imitation Game. De toegang voor Filmhuis Mill bedraagt 5,00 euro en dat is inclusief een consumptie. Tevoren kaartjes reserveren kan via en ze zijn ook af te halen bij de receptie van Myllesweerd.

The Imitation Game
The Imitation Game is een indrukwekkend drama over het leven en werk van Alan Turing (Benedict Cumberbatch), de briljante maar emotioneel gecompliceerde Britse wetenschapper die met zijn werk de Tweede Wereldoorlog hielp te verkorten en daarmee de levens van tienduizenden mensen heeft gered.
In de winter van 1952 werd Alan Turing door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was niet alleen essentieel voor de beëindiging van de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer. Met deze film krijgt één van de meest onbekende, maar immens belangrijke figuren uit de wereldgeschiedenis eindelijk de erkenning die hij verdiende.

Na deze film start voor Filmhuis Mill de zomerstop. Op zondag 6 september start het nieuwe filmseizoen weer. Dan beginnen zij met de ontbijtfil Michiel de Ruyter. Deze start om 09.30 uur. Inclusief ontbijt bedraagt de toegang 10,00 euro. Zonder ontbijt 5,00 euro. Reserveren kan via

Wilt u op de hoogte blijven van alle theater- en filmvoorstellingen in Cultureel Centrum Myllesweerd? Like dan de Facebookpagina van Myllesweerd of volg ze op Twitter. Ook via de gratis nieuwsbrief blijft u helemaal op de hoogte. Hiervoor kunt u zich aanmelden via www.myllesweerd.nl