U bent van harte welkom in Myllesweerd, maar leest u eerst ons coronaprotocol. Lees ons coronaprotocol
Nieuws
  Vr 29 mei 2015

Expositie door fotoclub Gespot in Cultureel Centrum Myllesweerd


Net als vorig jaar is er ook dit jaar weer een expositie van fotoclub “Gespot” in cultureel centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill.
Gespot is in 2011 ontstaan nadat enkele leden een fotografiecursus hadden afgerond en graag met elkaar wilden blijven fotograferen. Inmiddels bestaat de groep uit 13 leden afkomstig uit Mill en omgeving. Ze komt maandelijks bijeen in “De Wester” te Mill.
Jaarlijks wordt er een agenda gemaakt met vaste opdrachten en eigen gekozen thema’s.
Ook de fotoketting is een jaarlijks terugkerend onderwerp. Hierbij wordt een onbekend voorwerp gefotografeerd en doorgegeven naar een volgende fotograaf. Ieder fotografeert het voorwerp op z’n eigen creatieve manier. Zo heb je dan na afloop 13 verassende foto’s.
Tijdens de bijeenkomsten worden alle foto’s kritisch bekeken en besproken om zo persoonlijk door te groeien. Dat de vele inspanning hun vruchten afwerpen is dit jaar al wel gebleken door publicaties van twee leden in het tijdschrift “National Geographic”!
Behalve werken aan opdrachten worden er ook excursies georganiseerd, zoals een bezoek aan het Glowfestival in Eindhoven, het prachtige station in Luik en een lang weekend naar het vogel eiland “Helgoland” in Duitsland.
Afgelopen week is er een fotopresentatie in thuislocatie “De Wester” geweest. (20-jarig bestaan van dit activiteitencentrum). Op deze presentatie en de expositie van vorig jaar zijn veel positieve reacties ontvangen.
Dit jaar is gekozen voor het exposeren van vrij werk.
De expositie van Gespot is te zien gedurende de maanden juni en juli in de passage van Myllesweerd tijdens de openingstijden.
Wilt u meer van Gespot te weten komen, kijk dan op www.fotoclubgespot.nl